ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες της Ελλάδας

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες της Ελλάδας

Τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στις προσπάθειες της Ελλάδος να κάνει την οικονομία της πιο ανοιχτή και ανταγωνιστική εξέφρασε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν.


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Σαμαρά και συζήτησαν μια σειρά διμερών και περιφερειακών ζητημάτων. Ο αντιπρόεδρος επεσήμανε την στρατηγική σημασία της Ελλάδος ως χώρα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και ως πολύτιμο εταίρο στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή από τη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική έως τα Δυτικά Βαλκάνια.
Ο αντιπρόεδρος επαίνεσε τον πρωθυπουργό για την συνεχή δέσμευση του να προωθήσει τις σκληρές άλλα απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν την Ελλάδα και πάλι σε σταθερές οικονομικές βάσεις, καθώς και για την πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί.
Τέλος οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες συμφιλίωσης στην Κύπρο και σε αυτό το πλαίσιο ο αντιπρόεδρος χαιρέτησε την πρόσφατη απόφαση των κυβερνήσεων Ελλάδος και Τουρκίας να συναντηθούν με τον τουρκο-κύπριο και ελληνο-κύπριο διαπραγματευτή αντίστοιχα, ως ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση οικοδόμησης εμπιστοσύνης».