ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εξαιρετική επιλογή για την Προεδρία ο Αλέξης Τσίπρας»

«Εξαιρετική επιλογή για την Προεδρία ο Αλέξης Τσίπρας»

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να έχει επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Χθες, συναντήθηκε με την ομάδα των Σοσιαλιστών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου υπό το Χανς Σβόμποντα, ενώ είδε και την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (ΕΕΑ) που ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ Γκ.Τσίμερ, με τον οποίο είχαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

"Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μια εξαιρετική επιλογή" για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε ο Τσίμερ, πλέκοντας το εγκώμιο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, μίλησε για το ενδεχόμενο να διεξαχθεί η ευρωπαϊκή προεδρία της Ελλάδας υπό κυβέρνηση της Αριστεράς, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για αυτή την περίπτωση καθώς δεν αποκλείεται να διεξαχθούν εκλογές ανά πάσα στιγμή.

Σε ότι αφορά πάντως το ενδεχόμενο, ο Έλληνας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο Γκ.Τσίμερ τόνισε πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο συνέδριο της ΕΕΑ, που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως, δε θέλησε να κάνει σχόλιο για το θέμα, σημειώνοντας πως δεν ήταν αυτό το θέμα των επαφών του στις Βρυξέλλες.