ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωρεία επιθέσεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε δημοσιογράφους (vids)

Σωρεία επιθέσεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε δημοσιογράφους (vids)

Κλοτσιές σε φωτορεπόρτερ, φτυσίματα σε δημοσιογράφους, εκτόξευση καφέδων, επίθεση με τσάντες, σπρωξίματα στις κάμερες και απίστευτο υβρεολόγιο κατά των εκπροσώπων του Τύπου.

Δημοσιογράφοι, εικονολήπτες και φωτορεπόρτερ έγιναν στόχοι των βουλευτών της Χρυσής Αυγής καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Κασιδιάρης: Έφτυσε τις κάμερες, έβρισε δημοσιογράφους

Ο κύκλος των επιθέσεων άνοιξε και έκλεισε με τον Ηλία Κασιδιάρη. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε την αρχή κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου είχε πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης εξαπέλυσε υβριστική επίθεση προς τους δημοσιογράφους.

Αφού έφτυσε προς την κάμερα, στη συνέχεια απευθύνθηκε στους ρεπόρτερ, εκστομίζοντας τη φράση: «Παλιολινάτσες... γ@@@ τα σπίτια σας».

Δείτε το βίντεο:

Η Ζαρούλια έφτυσε και πέταξε ποτήρι σε δημοσιογράφο

Στα βήματα του Ηλία Κασιδιάρη και η Ελένη Ζαρούλια, η οποία δεν δίστασε να φτύσει ρεπόρτερ που βρέθηκε έξω από το σπίτι της!

Αρχικά, η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου πέταξε ένα ποτήρι καφέ προς το μέρος του δημοσιογραφικού συνεργείου.

Στη συνέχεια και ενώ ο ρεπόρτερ την ρώτησε για όσα γίνονται με το κόμμα της, η Ελένη Ζαρούλια φτύνει προς το μέρος του, την ώρα που ο φακός κατέγραφε τα πάντα.

Δείτε το βίντεο:

Νέα επίθεση Ζαρούλια λίγες ώρες μετά

Λίγες ώρες αργότερα η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια πραγματοποίησε νέα επίθεση εναντίον τηλεοπτικού συνεργείου.

Στόχος της ένας οπερατέρ έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

Η κ. Ζαρούλια στη θέα του οπερατέρ που βρισκόταν μπροστά της κατά την έξοδό της από τη ΓΑΔΑ, τον έσπρωξε με δύναμη.

Δείτε το βίντεο:

Κασιδιάρης: Ανοίχτε-ανοίχτε, μη γράφετε τίποτα μην αρχίσω και σπάω

Εισαγγελείς και ανακριτές αποφασίζουν ομόφωνα τη μη προφυλάκιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Νίκου Μίχου.

Οι τρεις βουλευτές, βγαίνοντας από τα δικαστήρια, αφού χειροκρότησαν το συνάδελφό τους Γιάννη Λαγό που προφυλακίστηκε, περπάτησαν προς την πύλη των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Σε ανύποπτο χρόνο ο Ηλίας Κασιδιάρης χτύπησε με το αριστερό του χέρι κάμερα που κρατούσε εικονολήπτης του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Λίγο πιο κάτω ο Ηλίας Κασιδιάρης κλώτσησε φωτογράφο ο οποίος προσπάθησε να τον τραβήξει φωτογραφία και συνέχισε με βήμα ταχύ.

Λίγο πριν βγει από την κεντρική πύλη των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο Ηλίας Κασιδιάρης μαινόμενος έσπρωξε και πέταξε κάτω κάμεραμαν του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Την ίδια ώρα ο Ηλίας Παναγιώταρος φώναζε υβριστικά και απειλητικά συνθήματα στους δημοσιογράφους όπως: «Τώρα θα δείτε σιχάματα!».

Δείτε τα βίντεο:



Ένταση και στη ΓΑΔΑ

Ελάχιστα λεπτά αργότερα την ώρα που έβγαιναν από τη ΓΑΔΑ οι δύο εκ των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής που αφέθηκαν ελεύθεροι, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, σημειώθηκε νέα ένταση μεταξύ αυτών και των δημοσιογράφων που βρίσκονταν εκεί.

«Χρυσή Αυγή μέχρι τέλους! Πάρτε το χαμπάρι!», φώναξε ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος, ενώ ο βουλευτής Νίκος Μίχος είπε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους:

«Μέχρι τέλους θα φτάσουμε! Μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε!».

Δείτε το βίντεο:

Η απάντηση των δημοσιογράφων στη Χρυσή Αυγή

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εξέδωσε ανακοίνωση για την επίθεση που δέχθηκαν δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ από βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Η ανακοίνωση ανέφερε:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών καταδικάζει με φρίκη και αποτροπιασμό το νέο απειλητικό και υβριστικό παραλήρημα των υποδίκων νεοναζιστών βουλευτών της Χρυσής Αυγής κατά των εκπροσώπων του Τύπου –και ειδικότερα των τηλεοπτικών συνεργείων–, κατά την έξοδό τους από το κτίριο της Σχολής Ευελπίδων.

Οι λεονταρισμοί με φράσεις όπως «θα σταματήσουμε μόνο με σφαίρες», αποκαλύπτουν τις εγκληματικές προθέσεις τους, αλλά δεν πτοούν κανένα εργαζόμενο στον Τύπο. Η μοίρα τους είναι προδιαγεγραμμένη, με την πλήρη απομόνωσή τους από τον ελληνικό λαό και τον πολιτικό κόσμο.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τους δημοσιογράφους να συνεχίσουν άφοβα τα ερευνητικά και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ που αφορούν τις εγκληματικές, απάνθρωπες και αντιδημοκρατικές δράσεις του νεοναζιστικού μορφώματος, τηρώντας πιστά τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας για ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση».

Διαβάστε επίσης:

Η στιγμή της επίθεσης του Κασιδιάρη σε εικονολήπτη και φωτογράφο (vid)

Η Ζαρούλια έφτυσε και πέταξε ποτήρι σε δημοσιογράφο (βίντεο)

Απίστευτη ατάκα Κασιδιάρη για την επίθεση στον εικονολήπτη (vid)

Κασιδιάρης: Ανοίχτε-ανοίχτε, μη γράφετε τίποτα μην αρχίσω και σπάω

Νέο επεισόδιο δημοσιογράφων με Μίχο – Παναγιώταρο στη ΓΑΔΑ (vid)