ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Αγώνα κατά του ναζισμού έδιναν οι πολίτες

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Αγώνα κατά του ναζισμού έδιναν οι πολίτες

Να μη θριαμβολογεί η κυβέρνηση γα τη σύλληψη της ηγεσίας και μελών της Χρυσής Αυγή επισημαίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσνταντοπούλου, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία μάχη για την προάσπιση της δημοκρατίας και πως άργησε πολύ να προχωρήσει στην εξιχνίαση της οργάνωσης, την ώρα που οι πολίτες δέχονταν καθημερινά επιθέσεις από ναζιστές.

Η υπεύθυνη του Τομέα Δικαιοσύνης της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξή της σε κυριακάτικη εφημερίδα, καταφέρεται κατά του πρωθυπουργού και των συμβούλων του για τη «θεωρία των δύο άκρων» και δηλώνει ότι η ίδια δεν δέχεται να δίνει διαπιστευτήρια δημοκρατικής λειτουργίας σε όσους συστηματικά υπονομεύουν τη δημοκρατία και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σχετικά με τις συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής είπε ότι «η σύλληψη οποιουδήποτε ανθρώπου πρέπει να υπηρετεί μόνον την αρχή της νομιμότητας. Επί δεκαετίες, οι σκοπιμότητες οδήγησαν στην ατιμωρησία των ρατσιστικών εγκλημάτων και στην υπόθαλψη των θυτών τους, με ευθύνη και της εκτελεστικής εξουσίας και της κρατικής μηχανής. Είναι συνεπώς δικαιολογημένη η δυσπιστία ως προς τις πραγματικές πρόθεσης της κυβέρνησης, ιδίως εν όψει της άκρως επικοινωνιακής διαχείρισης της υπόθεσης, αλλά και της ‘’επιμελημένης’’ κυβερνητικής διγλωσσίας, που συμψηφίζει τη δολοφονία με τους κοινωνικούς αγώνες, τη διεκδίκηση δημοκρατίας και τις κοινοβουλευτικές μάχες της αξιωματικής αντιπολίτευσης».