ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ανησυχία του για την κατάσταση στα ΑΕΙ, εξέφρασε ο Α. Τσίπρας

Την ανησυχία του για την κατάσταση στα ΑΕΙ, εξέφρασε ο Α. Τσίπρας

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στα πανεπιστήμια, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή συνάντησή του με το Συντονιστικό Εκπροσώπων Συλλόγων Διοικητικών Υπαλλήλων και μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπηρεσίες όπως η φοιτητική μέριμνα, η φύλαξη, οι βιβλιοθήκες, τα κέντρα δικτύων καταρρέουν, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους φοιτητές τους διδάσκοντες και την κοινωνία. Το ΕΜΠ, του οποίου είμαι απόφοιτος και τιμώ, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, είπε ο κ. Τσίπρας.

Η κυβέρνηση επιφέρει συντριπτικό χτύπημα σε οκτώ πανεπιστήμια της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στα οποία είναι τα μεγαλύτερα ιστορικά πανεπιστήμια, αποστερώντας τους το απαραίτητο για τη λειτουργία τους υποστηρικτικό και διοικητικό προσωπικό. Δυστυχώς, πρόσθεσε, αυτό σημαίνει εκχώρηση ζωτικών δραστηριοτήτων στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τελικά επιβολή διδάκτρων.

Με τις αναιτιολόγητες, παράνομες και αντισυνταγματικές απολύσεις στερείται η νέα γενιά από αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου σπουδές και η χώρα από την απαραίτητη έρευνα για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξή της, τόνισε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει αντικαταστήσει τον αναγκαίο διάλογο με τα πανεπιστήμια με συνεχείς εισαγγελικές παρεμβάσεις καταργώντας το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ.