ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης:Χρειάζεται προσπάθεια για να ξεριζωθούν παλιές νοοτροπίες!

Μητσοτάκης:Χρειάζεται προσπάθεια για να ξεριζωθούν παλιές νοοτροπίες!

«Στην Ελλάδα πλέον δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ένα οικοσύστημα καινοτομίας, με εξωστρεφείς επιχειρήσεις. Χρέος της πολιτείας είναι να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τα εμπόδια που περιορίζουν τις ελληνικές επιχειρήσεις και κυρίως τη γραφειοκρατία. Χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να ξεριζωθούν παλιές νοοτροπίες και αντιλήψεις».

Αυτό τόνισε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη διημερίδα με θέμα «Διαμόρφωση μιας πολιτικής καινοτομίας,για την Ελλάδα», στο Ίδρυμα Ευγενίδη, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οικονομικών Εργασίας και η Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται από την ικανότητα της χώρας να μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας» και πρόσθεσε ότι «οι επιχειρήσεις που θα διακριθούν σε αυτό το νέο περιβάλλον θα είναι κατ' ανάγκη επιχειρήσεις με καινοτόμο δράση και υψηλή προστιθέμενη αξία».

Τέλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστήριξε ότι είναι αισιόδοξος για την πρόοδο που σημειώνει η χώρα μας στον τομέα της καινοτομίας, τονίζοντας ότι μεταξύ άλλων έχει ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια για τη μείωση των διοικητικών βαρών στη δημόσια διοίκηση, που δημιουργούν εμπόδια στην εκκίνηση και ομαλή ανάπτυξη των καινοτόμων επιχειρήσεων.