ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απ. Κακλαμάνης: Μέτρα υπερφορολόγησης στο προσχέδιο του προϋπολογισμού

Απ. Κακλαμάνης: Μέτρα υπερφορολόγησης στο προσχέδιο του προϋπολογισμού

Επικρίσεις για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 περιλαμβάνει επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, και πρώην προέδρου της Βουλής, Απ. Κακλαμάνη.

«Το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 χαρακτηρίζεται από μέτρα υπερφορολόγησης, οι διαρροές για τη νέα φορολογία ακινήτων (και αγροτεμαχίων) απειλούν, ως συνήθως, τους συνεπείς, πλην αδύναμους, ήδη, φορολογούμενους, η εντός επταμήνου υποχρέωση εξόφλησης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011, 2012, 2013, μαρτυρά άγνοια της πραγματικής φορολογικής ικανότητας των εντίμων και συνεπών στις υποχρεώσεις τους πολιτών», υπογραμμίζει ο Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος ερωτά:

-σε ποιο σημείο βρίσκεται και τι απέδωσε ως τώρα ο από έτους, σχεδόν, διενεργούμενος έλεγχος των 22.000 φορολογουμένων, που έσπευσαν να μεταφέρουν τεράστια εμβάσματα, συμποσούμενα σε δεκάδες δις ευρώ στο εξωτερικό κατά την περίοδο 2008-2011.

-σε ποιο σημείο βρίσκεται ο έλεγχος στους περιλαμβανόμενους στη «λίστα Λαγκάρντ» ή άλλους φορολογούμενους μεγάλης κλίμακας, που φέρονται να μετέφεραν μεγάλα ποσά για αγορές ακινήτων στο Λονδίνο ή σε τράπεζες στο Λιχτενστάιν και άλλους φορολογικούς «παραδείσους».

-αν αληθεύουν οι καταγγελία της Ομοσπονδίας προσωπικού των Δ.Ο.Υ. ότι ελάχιστοι υπάλληλοι ασχολούνται με το έργο του φορολογικού ελέγχου, ενώ πρόκειται για προφανή και τεράστια φοροδιαφυγή πολλών δισ. ευρώ. Σημειώνει μάλιστα ο Απ. Κακλαμάνης ότι «το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦOΜΕΠ) στερείται επαρκούς αριθμού υπαλλήλων κατάλληλων να διεκπεραιώσουν το τόσο σημαντικό αυτό έργο, ενώ ο Γ.Γ. Εσόδων κ. Θεοχάρης, από τον οποίο ζητούνται ‘ενισχύσεις’, εξαγγέλλει , αντιθέτως, επερχόμενες ….απολύσεις!».