ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η δεξιά πολυκατοικία γεννά νέα κόμματα

Η δεξιά πολυκατοικία γεννά νέα κόμματα

Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί με αλλεπάλληλα ταξίδια στο εξωτερικό να προσελκύσει επενδύσεις και να δρομολογήσει περαιτέρω μείωση του χρέους της χώρας, οι εξελίξεις στη δεξιά πλευρά του πολιτικού συστήματος έχουν πάρει φωτιά.

Η έστω και μικρή δημοσκοπική κάμψη της Χρυσής Αυγής σε συνδυασμό με τη στασιμότητα των ποσοστών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έχουν ανοίξει την όρεξη σε πολλούς, οι οποίοι καλοβλέπουν το ενδεχόμενο να πλαγιοκοπήσουν εκ νέου τη Νέα Δημοκρατία.

Την αρχή έκανε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος αυτοπροτάθηκε για Δήμαρχος Αθηναίων απέναντι στον Κασιδιάρη, ενώ έθεσε ως μεγάλο στόχο του ΛΑΟΣ την επιτυχία στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές. Στο παιχνίδι όμως της δημιουργίας ενός πατριωτικού μετώπου που δε θα έχει το παραστρατιωτικό προφίλ της Χρυσής Αυγής, έχουν μπει και άλλοι παράγοντες όπως ο πρώην αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Φραγκούλης Φράγκος, που κάνει επαφές ανά την Ελλάδα διερευνώντας διαθέσεις.

Στη ΝΔ παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα σενάρια, σημειώνοντας ωστόσο πως η παράταξη του Αντώνη Σαμαρά αποτελεί το μοναδικό πυλώνα σταθερότητας αυτή τη στιγμή στο πολιτικό σύστημα και όσο περισσότερο περνάει ο καιρός αυτό θα κεφαλαιοποιείται. Σε ότι αφορά πάντως τα σενάρια περί νέων κομμάτων, δεν κάνουν κανένα σχόλιο μιλώντας περισσότερο για προσωπικές φιλοδοξίες πρώην πολιτευτών της ΝΔ που αναζητούν τρόπο να επανέλθουν στο προσκήνιο, έπειτα από το "αδιέξοδο της αντιμνημονιακής ατζέντας", όπως τονίζουν.