ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση για τη Χρυσή Αυγή

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση για τη Χρυσή Αυγή

Με στόχο να καρπωθεί πολιτικά από το θέμα της Χρυσής Αυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί επικοινωνιακή αντεπίθεση και μάλιστα από τη Βουλή.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σπεύδει να καταθέσει τη δική του πρόταση για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στο κόμμα και τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια των δύο συσκέψεων που είχε ο Αλέξης Τσίπρας στο γραφείο του στη Βουλή χθες και προχθές με το προεδρείο της Κ.Ο., παρουσία του συνταγματολόγου και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Κώστα Χρυσόγονου.

Την πρόταση θα παρουσιάσει αύριο το πρωί, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ο γραμματέας της Κ.Ο. Ν. Βούτσης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης.

Τι θα λέει η πρόταση

Ο μεγάλος φόβος της ηγεσίας της Κουμουνδούρου είναι να μη δημιουργηθεί προηγούμενο το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε τυχόν διώξεις στελεχών άλλων πολιτικών κομμάτων στο μέλλον.

Στον ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξούν ότι θα ξεπεράσουν αυτόν τον σκόπελο διά της λεπτομερούς και όσο το δυνατόν ακριβέστερης περιγραφής των αδικημάτων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Θα πρόκειται δηλαδή για μια στην κυριολεξία φωτογραφική πρόταση ενώ παράλληλα θα γίνεται μια συνολική εξέταση όλων των πτυχών του θέματος.

Παράλληλα τις επόμενες μέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει διερευνητικές επαφές με τα άλλα κόμματα, σε μια προσπάθεια σύγκλισης και ενδεχομένως ψήφισης από κοινού με άλλες πολιτικές δυνάμεις της πρότασής του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συναινέσει στο αίτημα για την άρση της ασυλίας των έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Την Πέμπτη το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Η κοινωνία και ο νόμος απέναντι στους νεοναζί. Η απάντηση της Αριστεράς». Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί χάρτης με την καταγραφή ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων στο διάστημα μεταξύ Αυγούστου 2012 και Σεπτεμβρίου 2013.