ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να αλλάξει την πολιτική ατζέντα θα επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ

Να αλλάξει την πολιτική ατζέντα θα επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ

Συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα επιχειρεί η Κουμουνδούρου.

Να σπάσει τη μονοθεματικότητα των δελτίων ειδήσεων θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως η Χρυσή Αυγή έχει μονοπωλήσει την επικαιρότητα, κάτι που έχει αφήσει στο περιθώριο τις μεθοδεύσεις της τρόικα αλλά και το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014.

Τις επόμενες ημέρες λοιπόν, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρήσουν να επαναφέρουν ζητήματα όπως η ψήφιση ενός νέου μνημονίου, οι ιδιωτικοποιήσεις και η ακραία πολιτική υπερφορολόγησης που ακολουθεί η κυβέρνηση, προκειμένου ο κόσμος να επικεντρωθεί στα βασικά προβλήματα που δυσκολεύουν τη ζωή του.

Στην προσπάθεια αυτή, βασικός μοχλός πίεσης θα είναι η Βουλή και οι νομοθετικές πιέσεις που αυτή μπορεί να ασκήσει, ενώ ήδη το πλάνο δράσης έχει αρχίσει να υλοποιείται.

Πρώτο δείγμα ήταν η κατάθεση επίκαιρης ερώτησης από τον Αλέξη Τσίπρα προς τον Υπουργό Οικονομικών για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Στο κείμενο της ερώτησης μάλιστα, γίνεται ευθεία επίθεση στη σύμβαση παραχώρησης των ναυπηγείων που υπεγράφη από τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, χαραρακτηρίζοντας τη ως "σκάνδαλο".

Η στόχευση του ΠΑΣΟΚ φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς πολλοί στην Κουμουνδούρου εκτιμούν, ότι είναι ο αδύναμος κρίκος της κυβερνητικής αλυσίδας που κουβαλά αρκετά ευάλωτα σημεία από το παρελθόν του.

Η αναφορά μάλιστα πως "η σύμβαση έχει τη σφραγίδα του Άκη Τσοχαντζόπουλου", προκάλεσε τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ, κάτι που πάντως ουδόλως απασχολεί την Κουμουνδούρου, η οποία ανταπαντώτας έκανε λόγο για βαριές πολιτικές ευθύνες του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον οποίο κατηγορεί για το κλείσιμο των ναυπηγείων και την ανεργία που έπληξε τους εργαζομένους.