ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποινή κάθειρξης 20 ετών στον Τσοχατζόπουλο. Ποια η γνώμη σας;

Ποινή κάθειρξης 20 ετών στον Τσοχατζόπουλο. Ποια η γνώμη σας;

Πάρτε μέρος στο μεγάλο δημοψήφισμα του newsbomb.gr.

Βαρύτατες ποινές κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στους συνολικά 17 καταδικασθέντες για τη δυσώδη υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος, προερχόμενο από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ειδικότερα βάσει της καταδικαστικής ετυμηγορίας των δικαστών:

Ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος που υπολογίζεται ότι «τσέπωσε» μίζες 55 εκατ. ευρώ για να αναθέσει σε γερμανικές και ρωσικές εταιρείες τις συμβάσεις προμήθειας των υποβρυχίων και των αντιαεροπορικών συστημάτων TORM-1 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών. Την ίδια ποινή επιφύλαξε το δικαστήριο και στην κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Το άλλοτε δεξί χέρι του πρώην υπουργού, (πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών) Γιάννης Σμπώκος εισέπραξε ποινή κάθειρξης 16 ετών, ενώ ο εξαδελφός του Νίκος Ζήγρας ο οποίος συνεργάστηκε με τις Αρχές δίνοντας σημαντικά στοιχεία έπεσε στα....μαλακά. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών αφού προηγουμένως του αναγνώρισε (σ.σ στον μοναδικό κατηγορούμενο) το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ποια η γνώμη σας για αυτή την εξέλιξη και τι θα συμβεί στη συνέχεια;

Πάρτε μέρος στο μεγάλο δημοψήφισμα του newsbomb.gr