ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση «Χρυσή Αυγή»: Οι επόμενες κινήσεις των ανακριτών

Υπόθεση «Χρυσή Αυγή»: Οι επόμενες κινήσεις των ανακριτών

Με διεύρυνση της λίστας των κατηγορουμένων αλλά και με επέκταση του κατηγορητήριου που μπορεί να οδηγήσει σε νέες συλλήψεις θα συνεχιστεί η κύρια ανάκριση για την «εγκληματική δράση» της Χρυσής Αυγής η οποία εντός των προσεχών ημερών αλλάζει χέρια.

Το ενδιαφέρον πλέον μετατοπίζεται στις κινήσεις τις οποίες άμεσα θα προχωρήσουν οι ειδικοί εφέτες ανακριτές που αναμένεται να οριστούν την προσεχή Πέμπτη (17 Οκτωβρίου) από την Ολομέλεια Εφετών.

Οι ανακριτές αφού αξιολογήσουν όλο το υλικό που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής οι συνάδελφοί τους κ.κ Γεωργουλέας και Παπακώστας θα απαγγείλουν, εφόσον αρθεί η ασυλία τους, κατηγορίες σε βάρος των τριών νέων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Στάθη Μπούκουρα, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Γιώργο Γερμενή τους οποίους ενέπλεξαν στην «εγκληματική δράση» της οργάνωσης προστατευόμενοι μάρτυρες.

Ήδη, η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να ζητήσει από την Ολομέλεια της Βουλής την άρση της ασυλίας των εν λόγω χρυσαυγιτών βουλευτών για την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και διεύθυνσης αυτής. Σύμφωνα πάντως με το σχετικό έγγραφο που απέστειλαν στη Βουλή οι δυο ανακριτές για τη άρση της ασυλίας των 3 βουλευτών «φωτογραφίζονται» αξιόποινες πράξεις, όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή ακόμη και προπαρασκευαστικές πράξεις για την κατάλυση του πολιτεύματος.

Όπως εκτιμάται με την άρση της ασυλίας τους θα ενεργοποιηθούν αυτομάτως και τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους ώστε να οδηγηθούν και να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Δεν αποκλείεται επίσης να κληθούν για συμπληρωματική απολογία εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία σε βάρος τους οι ήδη κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί ο γ.γ της ΧΑ Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης, ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, και ο κατ΄ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς στις φυλακές Μαλανδρίνου, ο Γιάνης Άγγος που φέρεται να κάλεσε το τάγμα εφόδου της Νίκαιας στις φυλακές Ναυπλίου και η ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών.

Νέα ώθηση στην έρευνα αναμένεται να δώσει και η συμπληρωματική απολογία του Γιώργου Ρουπακιά την Τρίτη, ο οποίος εκτός από το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για το οποίο ήδη διώκεται θα έρθει αντιμέτωπος και με την κατηγορία της ένταξης στην εγκληματική οργάνωση.

Πέραν της ποινικής διαδικασίας σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και ο έλεγχος της Αρχής κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αλλά και του ΣΔΟΕ στους λογαριασμούς της Χρυσής Αυγής με σκοπό να εντοπιστούν οι χρηματοδότες αλλά και οι οικονομικές πηγές του κόμματος, ενώ διεξοδικά θα ελεγχθούν και οι λογαριασμοί των έξι, μέχρι στιγμής, κατηγορουμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή άλλου είδους οικονομικά εγκλήματα.

Διαβάστε επίσης:

Στο «μικροσκόπιο» 400 αστυνομικοί για σχέση με τη Χρυσή Αυγή

Δένδιας: Διεφθαρμένοι αστυνομικοί συνεργάζονταν με τη Χρυσή Αυγή

Συνελήφθη γυναίκα αστυνομικός για εμπλοκή στη δράση της Χρυσής Αυγής

Μιχαλολιάκος και Παππάς διαβάζουν, ο Λαγός γυμνάζεται!

Γερμενής: Ο παππούς μου διάβαζε «Ριζοσπάστη»