ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσκλητήριο 58 προσωπικοτήτων για ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς

Προσκλητήριο 58 προσωπικοτήτων για ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς

Προσκλητήριο για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς απευθύνουν με κείμενό τους 58 προσωπικότητες και ζητούν Ιδρυτική Συνέλευση για μια δημοκρατική προοδευτική παράταξη.

Οι 58 προτείονυν τη δημιουργία «ενός κοινού πολιτικού φορέα που θα συστεγάσει όλους, χωρίς να απαιτήσει τη διάλυση των υπαρχόντων κομμάτων και συλλογικοτήτων».

Όπως εκτιμούν, ο φορέας μπορεί να συσταθεί μέσα στους προσεχείς μήνες, «με την Ιδρυτική Συνέλευση, με συμφωνημένες διαδικασίες και να εξελιχθεί στο κέντρο των κοινών επεξεργασιών για το σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, με προτεραιότητα στο πρόγραμμα για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Αν και αναφέρουν ότι παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις κινήσεις που κάνουν ξεχωριστά το ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, θεωρούν «ότι αυτές πρέπει να συγκλίνουν και να συναντηθούν στο άμεσο μέλλον».

Οι υπογράφοντες το κείμενο χαιρετίζουν, επίσης, την πρωτοβουλία των «5 δημάρχων» και άλλων αυτοδιοικητικών φορέων του ίδιου χώρου, «που δείχνουν έναν δρόμο συνεργασίας στη βάση αξιών που συμμεριζόμαστε», όπως υπογραμμίζουν.

Το κείμενο υπογράφουν μεταξύ άλλων οι καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος, Γιάννης Βούλγαρης, Γιάννης Καλογήρου, Γιώργος Παγουλάτος, Ανδρέας Πανταζόπουλος, Παναγής Παναγιωτόπουλος, Αχιλλέας Γραβάνης, Αγγέλα Καστρινάκη, Χρήστος Ροζάκης, Νίκος Μουζέλης και Νίκος Χριστοδουλάκης, ο πρώην υπουργός Σταύρος Μπένος και ο Νίκος Μπίστης. Επίσης, ο κινηματογραφιστής Σωτήρης Γκορίτσας, ο οικονομολόγος Αρίστος Δοξιάδης, ο μουσικός Νίκος Πορτοκάλογλου, η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, οι συγγραφείς Θανάσης Χειμώνας και Πέτρος Μάρκαρης, ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος, η οικονομική αναλύτρια Ελίζα Παπαδάκη, ο δημοσιογράφος Κώστας Ρεσβάνης και ο διεθνολόγος Δημήτρης Σκάλκος.