ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΝΔ στην τρόικα, το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία

Η ΝΔ στην τρόικα, το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία

Γκρίνια από γαλάζια στελέχη για τους «πράσινους» που παραμένουν στην εξουσία

Ένα παλαιό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως έχουν παραφράσει πολλά γαλάζια κομματικά στελέχη, προκειμένου να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για το βαθύ πράσινο κράτος που συνεχίζει να διοικεί την Ελλάδα. Τι κι' αν δεν έχει μείνει τίποτα να θυμίζει το άλλοτε κραταιό κόμμα που είχε αλώσει τους κρατικούς μηχανισμούς, η συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, έχει δώσει σανίδα σωτηρίας σε πολλά στελέχη εκείνης της εποχής να επιβιώσουν σήμερα, διοικώντας πολλούς οργανισμούς και υπηρεσίες. Βασικό χαρακτηριστικό όλων των αγανακτισμένων με το ΠΑΣΟΚ στελεχών της ΝΔ, - είναι όπως λένε - το γεγονός ότι "την ώρα που η κυβέρνηση παίρνει το βάρος των μέτρων που επιβάλει η τρόικα, αυτοί που μας χρεοκόπησαν συνεχίζουν να κυβερνούν"

Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα, η μη εκλεγείσα ως βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Εύα Καϊλή, η οποία παρά την πρωτιά της σε σταυρούς έχασε την κοινοβουλευτική της θέση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Παραπονεμένη πάντως δεν έμεινε, μιας και ετοιμάζεται να αναλάβει επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, έπειτα από τη σχετική εισήγηση του πράσινου αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου.

Οι γκρίνιες των γαλάζιων πάντως δε σταματούν εδώ, μιας και τα περιστατικά "πασοκοκρατίας" είναι πάρα πολλά. Θρυαλίδα των αντιδράσεων υπήρξε ο διορισμός του Χρήστου Παπουτσή στην ελληνική αντιπροσωπία της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία αν και αρχικά υπήρχαν σκέψεις να ανακληθεί, παραμένει κανονικά εν ισχύ. Αμετακίνητος και διπλοθεσίτης είναι στη διοίκηση του ΙΚΑ ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο οποίος παράλληλα παραμένει και Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ.

Ανάλογες πάντως είναι και μία σειρά περιπτώσεις στελεχών, όπως ο άλλοτε στενός συνεργάτης του ΓΑΠ και βουλευτής Βασίλης Έξαρχος, ο οποίος διορίστηκε διοικητής στον ΕΛΓΑ, την ώρα που ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου επί Παπανδρέου και πρώην βουλευτής Ημαθίας, Άγγελος Τόλκας, διορίστηκε επικεφαλής του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ). Οι προκλητικές τοποθετήσεις πάντως δεν έχουν τέλος. Πρόεδρος στην ΕΡΓΟΣΕ διορίστηκε ο πρώην βουλευτής Αχαΐας του πρασινου κόμματος Κώστας Σπηλιόπουλος, ενώ οι διορισμοί άγγιξαν και το χώρο του Πολιτισμού, όπου ο γνωστός Γιάννης Βούρος τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Εκτός των παραπάνω, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς την τοποθέτηση του Γιώργου Ανωμερίτη ως πρόεδρο του ΟΛΠ...

Η λίστα πάντως είναι ατελείωτη και αναφέρουμε χαρακτηριστικά τους εξής (σε παρένθεση η θέση που κατέχουν): Νάντια Γιαννακοπούλου (Γεν.Γραμματέας Περιβάλλοντος), Λίνα Μενδώνη (Γεν.Γραμματέας Πολιτισμού), Μόσχος Κορασίδης (Γεν. Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης), Στέφανος Κομνηνός (Γεν. Γραμματέας Εμπορίου), Στέλιος Αγγελούδης (ΟΛΘ), Ευγένιος Γιαννακόπουλος (Επιτροπή Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων), Παναγιώτης Σταμπουλής (Διευθ.Σύμβουλος Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας), Παναγιώτης Μανούρης (Διευθ.Σύμβουλος Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης), Μένη Μαλιώρη (ΟΚΑΝΑ), Ζέφη Δημαδάμα (ΔΙΚΕΠΕΜ) κ.α.