ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η εντιμότητα το κριτήριο για την ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Η εντιμότητα το κριτήριο για την ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποπέμψει κάποιο μέλος ή στέλεχος που έχει ενταχθεί στο κόμμα προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι βαρύνεται με λαδώματα και διαπλοκή απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή σε τηλεοπτικό σταθμό, στην ερώτηση ότι διεφθαρμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν προσχωρήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Ο κ. Τσιπρας προκάλεσε μάλιστα τον ερωτώντα να αναφέρει έστω και ένα μέλος ή στέλεχος που είναι διεφθαρμένο και σημείωσε ότι υπάρχει σπερμολογία και συκοφαντία γύρω από το θέμα αυτό, κάτι που όπως είπε οδηγεί σε περαιτέρω απαξίωση της πολιτικής ζωής της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ανοιχτός μόνο σε κόσμο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ αλλά είναι ανοιχτός και σε μέλη της ΝΔ, είπε ο κ. Τσίπρας, αλλά διευκρίνισε, ότι κριτήριο είναι η εντιμότητα.

Σε νέα ερώτηση για το μνημόνιο ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι το βράδυ των εκλογών, αν τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα υπάρχει μνημόνιο γιατί θα το έχει καταργήσει ο λαός με την ψήφο του.

Σχετικά με την δανειακή σύμβαση ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση, διευκρίνισε ότι το κόμμα του δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες και αν υποχρεωθεί να το κάνει, θα το κάνει μόνο και μόνο για να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια της πατρίδας και του λαού μας.