ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοβαρή εμπλοκή στην υπόθεση Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Σοβαρή εμπλοκή στην υπόθεση Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Σοβαρή εμπλοκή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προκύπτει μετά τη στάση αλά «Πόντιου Πιλάτου» του αρεοπαγίτη ειδικού ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη ο οποίος είχε αναλάβει να αποφανθεί επί της παραγραφής ή μη των αδικημάτων που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρεοπαγίτης κ. Τσαλαγανίδης με σχετικό έγγραφο του δεν εκφράζει συγκεκριμένη άποψη υπέρ ή κατά της παραγραφής των αδικημάτων του πρώην υπουργού πετώντας το... μπαλάκι στο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου το οποίο καλείται πλέον να λύσει τον γόρδιο αυτό νομικό δεσμό.

Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός θεώρει απαραίτητο πριν ξεκινήσει ο ίδιος την ανάκριση να έχει επιλυθεί αυτό το σοβαρό νομικό ζήτημα ώστε να αποφευχθεί η διενέργεια άσκοπων ανακριτικών ενεργειών.

Το νομικό αυτό ζήτημα συνδέεται με τη Βουλή της μιας μέρας που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Κι αυτό διότι σύμφωνα με άρθρο 86 του Συντάγματος «εάν έχουν παρέλθει δύο κοινοβουλευτικές περίοδοι χωρίς να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη επέρχεται αποσβεστική προθεσμία», γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι εξαλείφεται το αξιόποινο και η πολιτεία χάνει το δικαίωμά της να κινήσει οποιαδήποτε ποινική διαδικασία σε βάρος πρώην υπουργού.

Με βάση τα νέα δεδομένα η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εποπτεύοντα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλοπούλου, ο οποίος θα διατυπώσει την πρόταση του για το κρίσιμο αυτό θέμα στο δικαστικό συμβούλιο το οποίο στη συνέχεια με βούλευμα που θα εκδώσει θα αποφασίζει για το εάν έχει επέλθει ή όχι παραγραφή των αδικημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Οδηγούν στο αρχείο τη λίστα Λαγκάρντ – Παραγράφονται τα αδικήματα

Με τους διαλόγους ΓΑΠ-Στρος Καν,Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλου τι γίνεται;