ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατσαφάδος και 33 βουλευτές ζητούν επίδομα ανεργίας για εποχιακούς

Κατσαφάδος και 33 βουλευτές ζητούν επίδομα ανεργίας για εποχιακούς

Τροπολογία για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας στους εργαζόμενους σε εποχιακά επαγγέλματα κατέθεσαν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που ψηφίζεται την προσεχή εβδομάδα, 34 βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στους οποίους και ο βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων της ΝΔ, Κώστας Κατσαφάδος.


Με την τροπολογία που κατατέθηκε τροποποιείται ο Ν.3986/2011 και θα καταστεί δυνατό να χορηγηθεί το επίδομα ανεργίας στους εργαζόμενους σε εποχιακά επαγγέλματα και κυρίως στους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού.

Όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη διάταξη του νόμου, που ψηφίστηκε το 2011, έθετε πλαφόν στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας για όσους το ελάμβαναν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

Με αυτό τον τρόπο έμεναν χωρίς εισοδηματική κάλυψη χιλιάδες εργαζόμενοι, που η φύση της εργασίας τους είχε εποχιακό χαρακτήρα, όπως στον τομέα του τουρισμού.

Ο Κώστας Κατσαφάδος, αναφερόμενος στην τροπολογία, επισήμανε: «Η τροπολογία που καταθέσαμε δίνει λύση σε ένα πρόβλημα με έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά και επιπτώσεις. Εκτιμούμε ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή, γιατί σε διαφορετική περίπτωση χιλιάδες οικογένειες θα μείνουν χωρίς εισοδηματική κάλυψη το δύσκολο χειμώνα που έρχεται».