ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δίνουμε τη δυνατότητα σε βιοπαλαιστές να ψωνίζουν φθηνά και καλά»

«Δίνουμε τη δυνατότητα σε βιοπαλαιστές να ψωνίζουν φθηνά και καλά»

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στα εγκαίνια της «Αγοράς του Καταναλωτή», ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς είπε τα εξής:

«Κύριε πρόεδρε της κυβέρνησης

Κύριοι υπουργοί

Κυρίες και κύριοι

Διαδεχόμενος στο βήμα τον πρόεδρο του Οργανισμού, θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια, και στο πρόσωπό του όλο το ΔΣ, τους εργαζομένους και τους εμπόρους. Γιατί τον ευχαριστώ; Γιατί πέρυσι το καλοκαίρι θέσαμε από κοινού ένα στόχο: Να κάνουμε τον ΟΚΑΑ πρότυπο δημόσιας επιχείρησης, ανοικτή και φιλική στους πολίτες. Σήμερα, με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας ανακοινώνω ότι τον πετύχαμε αυτό το στόχο. Ο Οργανισμός, μετά από 50 χρόνια, έχει εξυγιανθεί και λειτουργεί με κερδοφορία.

Η επίτευξη αυτού του στόχου μου επιτρέπει σήμερα, σε μια κίνηση συμβολική αλλά και ουσιαστική, να καλέσω τον υπουργό των Οικονομικών, προκειμένου να παραλάβει την επιταγή με την τελευταία δόση ύψους 800.000 ευρώ από το συνολικό ποσό των 4.300.000 ευρώ που αποδίδει ο Οργανισμός στο ελληνικό Δημόσιο.

Αυτό που συντελείται στον ΟΚΑΑ το τελευταίο διάστημα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η χώρα: Νοικοκύρεμα, άνοιγμα στην κοινωνία, κερδοφορία των επιχειρήσεων, δουλειά με μεράκι και συγκεκριμένους σκοπούς. Κι όταν κανείς δουλεύει με μεράκι και σχέδιο, τα ευεργετικά αποτελέσματα φαίνονται σε όλους.

Σε αυτές τις δύσκολες περιόδους για κάθε συμπολίτη μας, πρωτοβουλίες όπως η σημερινή έχουν διπλή αξία. Κι η παρουσία του πρωθυπουργού εδώ, αυτήν ακριβώς τη διπλή αξία αναδεικνύει: Πρώτον, ουσιαστική, γιατί δίνουμε τη δυνατότητα σε κατοίκους περιοχών όπως ο Ρέντης, το Μοσχάτο, ο Ταύρος, το Αιγάλεω, το Περιστέρι, το Φάληρο, η Καλλιθέα, το Κερατσίνι, η Κοκκινιά, η Δραπετσώνα και άλλες, σε βιοπαλαιστές που τα φέρνουν δύσκολα βόλτα, να ψωνίζουν καλά και φθηνά τρόφιμα. Και δεύτερον, συμβολική, γιατί δείχνουμε ότι όλη μας η έγνοια και η προσοχή είναι να στηρίξουμε τον αδύναμο πολίτη. Να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Η ικανοποίησή μας για το έργο που συντελείται, δεν σημαίνει ότι πανηγυρίζουμε. Δεν υποστηρίζουμε ότι λύνονται τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε συλλογικά ως κοινωνία και ατομικά, ο καθένας και η καθεμιά μας. Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών. Τις συναντούμε και παλεύουμε μαζί τους καθημερινά. Ξέρουμε ότι, παρά το ότι αυξάνεται διεθνώς το κόστος παραγωγής των τροφίμων, εδώ καταγράφεται μια μικρή μεν, αλλά υπαρκτή μείωση των τιμών στα τρόφιμα.

Σημειώνω ότι είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που καταγράψαμε μείωση στις τιμές των τροφίμων. Αυτή η μείωση, δυστυχώς αμβλύνεται από την αίσθηση ακρίβειας που προκαλεί η κρίση και η συνακόλουθη μείωση των εισοδημάτων. Ωστόσο, δίνουμε καθημερινά τη μάχη μας με τη βεβαιότητα ότι η πολιτική μας έχει επιφέρει τα θετικά αποτελέσματα που σας ανέφερα.

Αυτή η προσπάθεια, θέλω κύριε πρόεδρε να σας βεβαιώσω ότι θα συνεχιστεί αμείωτη, γιατί αυτό επιβάλλει το πατριωτικό μας καθήκον. Αυτή η προσπάθεια συντελείται με σειρά δομικών μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε να κτυπήσουμε τα αίτια της ακρίβειας και να μην επανέλθει αυτό το φαινόμενο μόλις βγούμε από την κρίση.

Εκσυγχρονίσαμε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς και συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται: Νέες αγορανομικές διατάξεις, απλοποιήσεις αδειοδοτήσεων, άνοιγμα αγορών κι επαγγελμάτων, προαιρετικό άνοιγμα μικρών καταστημάτων τις Κυριακές, επιπλέον εκπτωτικές περίοδοι και μια σειρά άλλων παρεμβάσεων, στις οποίες πιστεύω ότι θα κάνει αναφορά ο υπουργός Ανάπτυξης κι Ανταγωνιστικότητας, ο φίλος Κωστής Χατζηδάκης, τον οποίο καλώ στο βήμα.

Σας ευχαριστώ».

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Συνοχή, αλληλεγγύη και ανάπτυξη