ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στυλιανίδης κατά οριζόντιων μέτρων και θεωρίας των δύο άκρων

Στυλιανίδης κατά οριζόντιων μέτρων και θεωρίας των δύο άκρων

Ξεκάθαρη θέση κατά των οριζόντιων μέτρων και κατά της θεωρίας των δύο άκρων παίρνει ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο πρώην υπουργός στέλνει σαφές μήνυμα ότι οι βουλευτές δεν λειτουργούν στυγνά τεχνοκρατικά καθώς και ότι διαφωνούν με τη λογική των οριζόντιων μέτρων.

Ο πρώην υπουργός μιλώντας σε Κυριακάτικη εφημερίδα τάσσεται κατά του ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών και προτείνει ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής και πόλεμο κατά της φτώχειας και της ανεργίας για την αντιμετώπιση των αιτιών που τροφοδοτούν το νεοναζισμό, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να το αντιληφθούν και οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Αναφερόμενος στην κατάθεση προτάσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης και τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων από μέλη της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, ο κ. Στυλιανίδης διαμηνύει ότι τουλάχιστον 55-60 βουλευτές της Ν.Δ είναι κάθετα αντίθετοι με τις λογικές των οριζόντιων μέτρων «που ακρωτηριάζουν τον κοινωνικό ιστό, δυναμιτίζουν τη συνοχή, στεγνώνουν τη ρευστότητα της αγοράς και άρα εκτινάσσουν την ανεργία» και τονίζει : «Πρέπει όλοι, δανειστές και τεχνοκράτες, να κατανοήσουν ότι πρέπει να ξανασυστηθούμε με την κοινωνία. Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει με την κοινωνία απέναντι.»

Σε ό,τι αφορά τη θεωρία των δύο άκρων δηλώνει αντίθετος, λέγοντας ότι είναι επικίνδυνο «η υγιής ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση να μεταπίπτει σε διχαστικές προσεγγίσεις, διότι τότε, εκτός από το διχασμό της κοινωνίας, προκαλεί και έναν πρωτόγονο φανατισμό που δεν ωφελεί σε τίποτα». Υπενθυμίζει μάλιστα με νόημα ότι η Νέα Δημοκρατία επί Κωνσταντίνου Καραμανλή ένωσε τους Έλληνες, απομόνωσε το φασισμό, νομιμοποίησε το ΚΚΕ και εδραίωσε την εθνική συμφιλίωση.