ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Μέτωπο με τη ΔΗΜΑΡ για τον τρίτο πόλο της Κεντροαριστεράς

Λοβέρδος: Μέτωπο με τη ΔΗΜΑΡ για τον τρίτο πόλο της Κεντροαριστεράς

Να γίνει ο τρίτος πόλος της Κεντροαριστεράς ευελπιστεί η «Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο πρώην υπουργός σε συνέντευξή του σε καθημερινή εφημερίδα αποκαλύπτει το στόχο για δημιουργία κοινού μετώπου με τη ΔΗΜΑΡ, όχι μόνο για τις ευρωεκλογές αλλά και τις βουλευτικές.

Σχολιάζοντας το κείμενο των «58», ο κ. Λοβέρδος σημειώνει ότι εκφράζει μεν αγωνία, αλλά οι λύσεις δίνονται στο στίβο του αγώνα και όχι στις μονόπλευρες θεωρητικές συζητήσεις.

Για το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της κεντροαριστεράς, ο κ. Λοβέρδος υπενθυμίζει ότι διαγράφηκε από το κόμμα, αλλά δεν απέκλεισε ποτέ την πιθανότητα να ξανασυναντηθεί με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.

«Αν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θέλει να ενταχθεί στον τρίτο πόλο πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει πολιτικά αν η συμμαχία με τη ΝΔ είναι στρατηγικής σημασίας», επισημαίνει.

Σε ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην κεντροαριστερά, ο κ. Λοβέρδος εκτιμά ότι το μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του και ορισμένες προσωπικότητες της ηγεσίας του ανήκουν.

Αναφορικά με τις δημοτικές εκλογές και τις φήμες περί υποψηφιότητάς του για το Δήμο Αθηναίων, ο κ. Λοβέρδος ξεκαθαρίζει ότι δεν θα είναι υποψήφιος.