ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατσαφάδος: Δεν θα ψηφίσω οριζόντια μέτρα

Κατσαφάδος: Δεν θα ψηφίσω οριζόντια μέτρα

«Κόκκινες γραμμές» από το βουλευτή της ΝΔ.

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει οριζόντια μέτρα εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος.

Μιλώντας στο «Κανάλι Ένα 90,4» και ερωτηθείς εάν θα ψηφίσει τυχόν νέα μέτρα, απάντησε: «Εάν είναι οριζόντια μέτρα όχι… οτιδήποτε είναι οριζόντιο είναι και άδικο είτε είναι προς τη θετική είτε προς την αρνητική κατεύθυνση».

Όπως είπε, «αυτό το οποίο που θα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει το κράτος μας είναι σοβαρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, να αποκτήσει ανθρώπους με ικανότητες που όταν υπάρχει ένα πρόβλημα θα κάθονται να βλέπουν και τις επιμέρους πτυχές».

Ενδεικτικά ανέφερε πως ο ίδιος θα έμπαινε σε μια συζήτηση για τη μείωση του οικογενειακού επιδόματος και όλα αυτά:

«Υπάρχει το επίδομα πολυτεκνίας, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να παίρνει κάποιος επίδομα πολυτεκνίας όταν είναι επιχειρηματίας, ή όταν έχει ένα εισόδημα πάνω από 100 - 120 χιλιάδες ευρώ. Αυτό λοιπόν είναι ένα οριζόντιο μέτρο, αυτό το οριζόντιο μέτρο θα μπορούσαμε να το μεταλλάξουμε και να δούμε μία μία τις περιπτώσεις και να μπορούσαμε να ενισχύσουμε οικογένειες που έχουν τρία παιδιά πολύ περισσότερο από ότι τις ενισχύουμε σήμερα οι οποίοι έχουν ανέργους και όλα αυτά. Αυτό θα πρέπει να αποκτήσει το κράτος μας, θα πρέπει να αποκτήσει ευελιξία και ελεγκτικούς μηχανισμούς ώστε να μειωθούν οι αδικίες... οτιδήποτε έρθει οριζόντιο στη βουλή είναι πάρα πολύ δύσκολο να το ψηφίσουμε και δεν θα το ψηφίσουμε…».