ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση Μίχαλου για σκληρή στάση απέναντι στους δανειστές

Έκκληση Μίχαλου για σκληρή στάση απέναντι στους δανειστές

Να τηρήσει «σκληρή στάση» απέναντι στην τρόικα καλεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Παράλληλα ο κ. Μίχαλος εκφράζει την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο νέων οριζόντιων μέτρων.

«Όταν το Μάιο του 2010, η τότε κυβέρνηση υπέγραψε το πρώτο Μνημόνιο με την τρόικα, το ΕΒΕΑ είχε επισημάνει ότι η συγκεκριμένη οικονομική πολιτική που μας επέβαλαν οι δανειστές ήταν άδικη και αναποτελεσματική. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος και να μπούμε σε ένα νέο Μνημόνιο, που θα περιέχει πρόσθετα μέτρα αυστηρής λιτότητας», επεσήμανε ο κ. Μίχαλος, ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.

Χαρακτήρισε επίσης καταστροφικές τις τελευταίες δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες, όπως ανέφερε, έχουν άμεσο αντίκτυπο στην επιχειρηματικότητα.

«Αυτοί ευθύνονται για την αδυναμία χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα, καθώς οι δημόσιες τοποθετήσεις τους μεγεθύνουν το λεγόμενο country risk και δυσκολεύουν τις επιχειρηματικές συναλλαγές με το εξωτερικό», υπογράμμισε.