ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι προτάσεις του ρεύματος ιδεών «Πλατφόρμα 2010» του ΣΥΡΙΖΑ

Οι προτάσεις του ρεύματος ιδεών «Πλατφόρμα 2010» του ΣΥΡΙΖΑ

Σειρά προτάσεων με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών για την περαιτέρω ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, σε πολιτικό, ιδεολογικό και οργανωτικό επίπεδο, αποφάσισε το ρεύμα ιδεών «Πλατφόρμα 2010» (Παπαδημούλης, Μπαλάφας, Δούρου, Στάικος, Πουλάκης, Ζαχαριάδης, Μανταδάκης, Αναγνωστοπούλου κτλ) σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου.

Η σύσκεψη κατέληξε στα εξής συμπεράσματα και προτάσεις τα οποία κατατίθενται για δημόσιο προβληματισμό και σχετικές πρωτοβουλίες τόσο στα αρμόδια όργανα, όσο και σε όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ:

- Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο, δημοκρατικό κόμμα ήταν ένα σημαντικό θετικό βήμα. Αυτός ο βηματισμός πρέπει τώρα να συνεχιστεί, με την ίδια αποφασιστικότητα και στην υλοποίηση των αποφάσεων και των προτεραιοτήτων του Συνεδρίου.

I. Εμβάθυνση- εξειδίκευση του κυβερνητικού προγράμματος.

II. Ουσιαστική ενοποίηση και μαζικοποίηση του κόμματος.

III. Εξωστρεφείς πρωτοβουλίες, άνοιγμα στην κοινωνία.

«Για να υπηρετηθούν πιο αποτελεσματικά οι συλλογικοί στόχοι απαιτείται η ανάληψη πρωτοβουλιών για μια διπλή ενωτική ανασύνθεση.

- Πρωτοβουλία για την ενωτική ανασύνθεση όλου του κόμματος, με στόχους την προώθηση των συλλογικών αποφάσεων, την ενίσχυση του διαλόγου και της αλληλεγγύης και την υπέρβαση στεγανών και διαιρέσεων που ανήκουν στο παρελθόν.

- Πρωτοβουλία για την ενωτική ανασύνθεση στο επίπεδο της συνεδριακής πλειοψηφίας με στόχο τη συνδιαμόρφωση, μέσα από διαδικασίες ανοικτές σε όλα τα μέλη του κόμματος, ενός νέου και συνεκτικού πλειοψηφικού ρεύματος ιδεών και προτάσεων, που να υπερβαίνει παρωχημένες πλέον διαιρέσεις, στη βάση του προγράμματος και της ιδρυτικής διακήρυξης που υιοθετήθηκε στο πρόσφατο συνέδριο».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η «Πλατφόρμα 2010» συνεχίζει τη δράση της ως ρεύμα ιδεών εντός του ΣΥΡΙΖΑ και συμβάλλει σε κάθε βήμα για την προώθηση αυτής της αναγκαίας διπλής ενωτικής ανασύνθεσης, θεωρώντας, σε κάθε περίπτωση, ότι οι ιδέες της ριζοσπαστικής αριστεράς, της διαρκώς ανανεούμενης αριστεράς, για σοσιαλισμό με δημοκρατία, ισότητα, ελευθερία, το οικολογικό πρόταγμα, τον αριστερό ευρωπαϊσμό θα είναι ζωντανές και παρούσες στην πορεία του κόμματος».