ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παγίδα στον ΣΥΡΙΖΑ στήνει το ΠΑΣΟΚ για την Χρυσή Αυγή

Παγίδα στον ΣΥΡΙΖΑ στήνει το ΠΑΣΟΚ για την Χρυσή Αυγή

Σε ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται να τεθεί η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων, με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, με στόχο της Χαριλάου Τρικούπη να «παγιδεύσει» τον ΣΥΡΙΖΑ και να αναδειχθούν οι δύο γραμμές μέσα στο κόμμα.

Και αυτό γιατί ενώ η επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπερψηφίσουν την τροπολογία, υπάρχει μία ομάδα βουλευτών, που εκφράζει ενστάσεις και κυρίως η πλειοψηφία αυτών των βουλευτών που ανήκει στην αριστερή πλατφόρμα.

Η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών πάντως αναμένεται να ψηφιστεί με ευρύτατη πλειοψηφία, καθώς τη στηρίζουν 4 κόμματα, η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Προβλέπει για την αναστολή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη κατά στελεχών για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα και η απόφαση θα λαμβάνεται από τη Βουλή με απόλυτη πλειοψηφία, δηλ. 151 ψήφους.

Σημειώνεται, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Δημήτρη Παπαδημούλη, έχει πει πως θα υπερψηφίσει για λόγους συμβολικής συναίνεσης την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, παρότι επιμένει στον όρο της διευρυμένης πλειοψηφίας και διαφωνεί στη συμπερίληψη του αδικήματος της τρομοκρατικής δραστηριότητας (άρθρο 187α του Ποινικού Κώδικα) στις προϋποθέσεις εφαρμογής της.