ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης:Η ΕΛ.ΑΣ. στο σύνολό της προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα

Μεϊμαράκης:Η ΕΛ.ΑΣ. στο σύνολό της προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα

«Η Βουλή των Ελλήνων, τα κόμματα και η ελληνική κοινωνία, πιστεύουν ότι η Ελληνική Αστυνομία στο σύνολό της προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και πάντα κινείται εντός του συνταγματικού και νομικού μας πλαισίου», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με τους προέδρους και τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

«Όπως σε όλους τους τομείς και τους συλλογικούς οργανισμούς, μπορεί να υπάρχουν και στην ΕΛΑΣ μεμονωμένες περιπτώσεις και εξαιρέσεις, που όμως κρίνονται αυτοτελώς και δεν πρέπει να αμαυρώνουν τη συνολική εικόνα του Σώματος», συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Αποδέκτης και παραπόνων εκ μέρους των ανδρών της ΕΛΑΣ, σε σχέση με μισθολογικά και θεσμικά θέματα, ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε εξάλλου πως «είμαστε σε μια διαρκή επικοινωνία με τα κόμματα και με τους αρμόδιους υπουργούς για την επίλυση αυτών των προβλημάτων» και εξέφρασε την πεποίθηση πως «το πρωτογενές πλεόνασμα, σύμφωνα και με τη δήλωση του πρωθυπουργού, θα κατανεμηθεί στους αδύναμους και αδικημένους –και οι ένστολοι συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την κατηγορία».