ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΚΚΕ

Πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΚΚΕ

Την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης ανακοινώνει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ.

Το θέμα της Συνδιάσκεψης είναι η δράση του Κόμματος στη νεολαία και η βοήθεια στην ΚΝΕ.

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2013. Θα προηγηθεί συζήτηση και συνεδριάσεις σε όλα τα καθοδηγητικά όργανα και τις ΚΟΒ του ΚΚΕ.

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί θα ασχοληθεί με τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η νεολαία. Θα ασχοληθεί επίσης με τη μεγάλη συμβολή που μπορεί να έχει η νεολαία στην ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος και τη συμμετοχή της στην πάλη του λαού, ιδιαίτερα μέσα στις δύσκολες συνθήκες που γέννησε η οικονομική καπιταλιστική κρίση.

Απέναντι στην κατάσταση που βιώνει η πλειοψηφία των νέων στη χώρα μας, έχει μεγάλη σημασία η νεολαία να μπολιαστεί με τις αξίες της αγωνιστικής στάσης ζωής και της οργανωμένης πάλης απέναντι στις πολιτικές προκαταλήψεις και θεωρίες που επιδιώκουν να την εγκλωβίσουν στην άγνοια, την αδράνεια και την υποταγή. Να δυναμώσουν μέσα στους νέους τα ιδανικά του σοσιαλισμού και της πάλης για την έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού, για τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.