Χ. Σταϊκούρας: Εφαρμόστε το ενιαίο μισθολόγιο

Newsroom Newsroom

Χ. Σταϊκούρας: Εφαρμόστε το ενιαίο μισθολόγιο

Εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλα τα υπουργεία αλλά και σε όλους τους εποπτευόμενους από το Δημόσιο φορείς, ξεκινά την προσεχή εβδομάδα το υπουργείο οικονομικών για να εντοπίσει τις υπηρεσίες που αρνούνται στην πράξη να συμμορφωθούν στο ενιαίο μισθολόγιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, ξεκινούν παράλληλα έλεγχοι σε 14 φορείς του Δημοσίου για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις μισθολογικής σπατάλης, ενώ οι έλεγχοι αυτοί έως την άνοιξη θα έχουν επεκταθεί σε ολόκληρο το Δημόσιο.

Από τους πρώτους ελέγχους που έχει κάνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διαπιστώθηκε πως όχι μόνο δεν εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο, αλλά, αντιθέτως, υπάρχει καταβολή παράτυπων αναδρομικών αποδοχών, πλασματικών υπερωριών και επιδομάτων που θα έπρεπε να έχουν καταργηθεί.

Μάλιστα, ένας φορέας, εποπτευόμενος από το υπουργείο Ανάπτυξης, έδωσε ακόμη και αυξήσεις.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας στην επιστολή του προς τους υπουργούς επισημαίνει ότι :

1. Τα υπουργεία έχουν ξεφύγει από τα ανώτατα όρια δαπανών
2. Παραπλανούν το υπουργείο Οικονομικών δηλώνοντας επιχορηγήσεις προς τους φορείς που εποπτεύουν οι οποίες είναι χαμηλότερες από τις επιχορηγήσεις που δηλώνουν οι ίδιοι οι φορείς.
3. Οι λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων έχουν υπερβεί τα ανώτατα όρια και αιτιολογούνται από μη ρεαλιστικές προβλέψεις εσόδων.
4. Πολλοί από τους εποπτευόμενους φορείς δεν εφαρμόζουν το ενιαίο μισθολόγιο η το εφαρμόζουν «κατά περίπτωση» κάτι που οδηγεί σε σημαντικές διαφοροποιήσεις από τους μέσους μισθούς
5. Εγκρίνεται από την αρχή κάθε έτους το ανώτατο όριο των επιτρεπόμενων υπερωριών (20 ώρες το μήνα) και για όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους, ενώ ο νόμος ορίζει σαφώς ότι θα πρέπει να καταβάλλονται κατ ΄ εξαίρεση και μόνο σε αυτούς που τις δικαιούνται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved