ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποκλοπές και από την αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα

Υποκλοπές και από την αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα

Σύμφωνα με έγγραφο της NSA που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel, η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα κατονομάζεται ως κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών.

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με έγγραφο της NSA που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel, η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα κατονομάζεται ως κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών.

Το έγγραφο περιλαμβάνεται στα στοιχεία που διέρρευσαν από τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που δημοσιεύει καθημερινή εφημερίδα, εκτός από την ειδική μονάδα συλλογής πληροφοριών που βρίσκεται στην Αθήνα, υπάρχει και εξοπλισμός που λειτουργεί εξ αποστάσεως χωρίς να απαιτείται η παρουσία προσωπικού.

Ο εξοπλισμός τοποθετείται στους υψηλότερους ορόφους ή και στην ταράτσα των πρεσβειών και καλύπτεται με πάνελ ή κατασκευές για προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Μια τέτοια κατασκευή από λευκά δομικά υλικά διακρίνεται και στην οροφή της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα στο παλαιό κτίριο προς την πλευρά της οδού Πέτρου Κόκκαλη που καταλήγει στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Big Brotherσε όλη την Ευρώπη

Σε διπλωματικό πυρετό βρίσκεται ολόκληρη η Ευρώπη μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις για μυστικές παρακολουθήσεις από την Αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας.

Το νέο χτύπημα αφορά στην Ισπανία. Τα εγχώρια μέσα κάνουν λόγο για ευρείας κλίμακας επιχείρηση παρακολούθησης στην Ισπανία.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας παρακολούθησε πάνω από 60 εκατομμύρια επικοινωνίες μέσα σε ένα μήνα.

Πιο συγκεκριμένα, η παρακολούθηση αφορούσε σε τηλεφωνήματα, μηνύματα και e-mail.

Σύμφωνα με την NSA, περισυνέλλεξαν ονόματα, αριθμούς και διευθύνσεις χωρίς όμως καταγραφή του περιεχομένου των συζητήσεων.

Εν τω μεταξύ, επιτροπή της Ε.Ε. αναμένεται να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον. Οι απεσταλμένοι θα παραβρεθούν στο Κογκρέσο, όπου θα εκφράσουν την ανηυσχία τους για τις διαστάσεις που έχει πάρει η ιστορία των παρακολουθήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Θέση για την NSA πήρε η πρόεδρος της Επιτροπής Υπηρεσιών Πληροφοριών

Σαν χιονοστιβάδα οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις από την NSA

Έντονη δυσαρέσκεια για τις παρακολουθήσεις της NSA