ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατούλης: Θα ανατραπούν με πάταγο εξαιτίας των μέτρων

Στρατούλης: Θα ανατραπούν με πάταγο εξαιτίας των μέτρων

Σε δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εργασίας κ. Δημήτρης Στρατούλης, για τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας μετά τη σύσκεψή του με τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων.

«Ο Υπουργός Εργασίας έχει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες γιατί, για άλλη μία φορά, αποδείχτηκε ο προθυμότερος μαθητής της τρόικας αποδεχόμενος την κάλυψη και πάλι ολόκληρου του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας για το 2014 από τον ήδη λεηλατημένο κουμπαρά των ασφαλισμένων.

Ο Υπουργός Εργασίας και η κυβέρνηση προκαλούν υπέρμετρα τον λαό ισχυριζόμενοι ότι θεωρούν μάχη εθνικής σημασίας την προσπάθεια αύξησης των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, όταν είναι γνωστό ότι τα μείωσαν και εξακολουθούν να τα μειώνουν δραματικά με τις μνημονιακές πολιτικές τους σφαγιασμού των μισθών, εκτίναξης της ανεργίας και της εισφοροδιαφυγής και καταλήστευσης των αποθεματικών τους μέσω του κουρέματος των ομολόγων του δημοσίου, τα οποία κατείχαν.

Ένα είναι σίγουρο, ότι η κυβέρνηση, εάν τολμήσει να εφαρμόσει τις συμφωνίες της με τους τοκογλύφους δανειστές της χώρας για να αρπάξει για λογαριασμό τους έστω και ένα επιπλέον ψίχουλο από το ψωμί των συνταξιούχων, θα ανατραπεί με πάταγο λόγω των παλλαϊκών αντιστάσεων που θα πυροδοτήσει».

Διαβάστε επίσης:

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό

Γ.Βρούτσης: Με τη νομιμότητα θα αποφύγουμε τις μειώσεις συντάξεων