ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γλέζος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει ακόμα πού θα βρει τα λεφτά

Γλέζος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει ακόμα πού θα βρει τα λεφτά

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ανοιχτός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

«Πονοκέφαλο» στον Αλ. Τσίπρα και αναταράξεις στην Κουμουνδούρου προκαλεί για μια ακόμη φορά ο Μ. Γλέζος.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς δεν δίστασε να μιλήσει έξω από τα δόντια αφήνοντας αιχμές για την στάση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας σήμερα στον ΒΗΜΑ FM, ο κ. Γλέζος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμα πείσει και δεν έχει ο ίδιος τις απαντήσεις για το που θα βρει τα λεφτά για το πρόγραμμά του.

Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να γίνουν το συντομότερο εκλογές.

«Υπάρχει αναντιστοιχία λαού και κυβερνώντων», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει την δεδηλωμένη αφού στηρίζεται στο μπόνους των 50 εδρών.

«Εάν είμαστε πρώτο κόμμα δεν θα δεχθούμε η εμπιστοσύνη του λαού να εξαρτάται από 50 κάλπικες έδρες».

Ο κ. Γλέζος εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κινητοποιήσει τον λαό, δεν ενθαρρύνει τη βία, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που την ασκεί μέσω των νόμων.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς είπε επίσης ότι το κόμμα του είναι ανοικτό για συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες αφού συμφωνούν στην ανατροπή όλων των νόμων και των μνημονίων που έχουν περάσει.

Για τα εσωτερικά του κόμματός του είπε ότι γίνεται γόνιμη διαβούλευση ενώ για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «ναι μεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει ως αρχηγός αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρχει διαβούλευση με την Κ.Ο για σημαντικά ζητήματα».

«Έχω εμπιστοσύνη στον Τσίπρα ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ο ίδιος να γίνει το κόμμα αρχηγικό προσωποπαγές».