ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ρεπούση ζητά να αλλάξει το μάθημα της ιστορίας

Η Ρεπούση ζητά να αλλάξει το μάθημα της ιστορίας

Αλλαγές στο περιεχόμενο του μαθήματος της ιστορίας ώστε να διδάσκεται επαρκώς ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο ναζισμός και ο φασισμός, καθώς και η αντίσταση σε αυτούς, ζητά με ερώτησή της προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.

Η κυρία Ρεπούση κάνει λόγο για διείσδυση της Χρυσής Αυγής στο χώρο της εκπαίδευσης και τονίζει μεταξύ άλλων ότι «το μάθημα της ιστορίας δεν αξιοποιείται για να διδαχθεί ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, τα στρατόπεδα εξολόθρευσης και το ολοκαύτωμα. Ακόμα και αν προβλέπεται στην ύλη, δεν φτάνει ποτέ κανείς να τη διδαχθεί».

Εκτός από τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει στο περιεχόμενο του μαθήματος της ιστορίας, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, ρωτά τον υπουργό «σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο και παράλληλα να ενημερώσει-ευαισθητοποιήσει το σύνολο των φορέων που εμπλέκονται στην εκπαίδευση αναφορικά με τη νεοναζιστική απειλή και το απόλυτο κακό που αυτή εκπροσωπεί» . Τέλος, ρωτά τον υπουργό «πώς προτίθεται να θωρακίσει την εκπαίδευση από τον αυξανόμενο ρατσισμό που καλλιεργεί η Χρυσή Αυγή;».