ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελτιώσεις στο φόρο ακινήτων προανήγγειλε ο Σαμαράς

Βελτιώσεις στο φόρο ακινήτων προανήγγειλε ο Σαμαράς

Οι αλλαγές δεν θα «ακυρώνουν» τη λογική του νομοσχεδίου και το στόχο είσπραξης σχεδόν 3 δισ. ευρώ σε φόρους κατά τη διάρκεια του 2014, όπως ανέφεραν στο Newsbomb κορυφαία κυβερνητικά στελέχη

«Βελτιώσεις σε λογική βάση αλλά με στόχο να διευρύνεται η φορολογική βάση», περιέγραψε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη σύσκεψη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ο Πρωθυπουργός που αποχώρησε πεζή από το Μαξίμου, επιχείρησε να διασκεδάσει τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που, την ίδια ώρα, συνέρρεαν στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα κουβαλώντας πλήθος ενστάσεων για το προωθούμενο σχέδιο νόμου.

Σαμαράς και Βενιζέλος, μετά από δύο σχεδόν ώρες, προανήγγειλαν συνεχείς βελτιώσεις στο νομοσχέδιο, που πάντως, όπως σημείωναν στο Newsbomb.gr κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, δεν θα «ακυρώνουν» τη λογική του νομοσχεδίου και το στόχο είσπραξης σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων ευρώ σε φόρους κατά τη διάρκεια του 2014.

Με άλλα λόγια, οικόπεδα ανεκμετάλλευτα, χωράφια χέρσα, μικροϊδιοκτησίες στα χωριά θα συνεχίσουν να φορολογούνται, χωρίς να παράγουν απαραιτήτως πλούτο ή έστω να έχουν προοπτική υπεραξίας.

Οι δύο άνδρες, που την Πέμπτη θα έχουν και νέα συνάντηση – αυτή τη φορά με τη συμμετοχή και υπουργών – με αντικείμενο το ΕΣΠΑ και την τύχη των ναυπηγείων Σκαραμαγκά αναφέρθηκαν και στον επικείμενο κύκλο διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας.

«Δεν έχουμε πόλεμο», διεμήνυσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ωστόσο καλείται να λάβει δύσκολες αποφάσεις. «Αγκάθι» για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης αποτελούν οι αμυντικές βιομηχανίες, για τις οποίες η Τρόικα ζητά να μπει λουκέτο ενώ η Αθήνα επιμένει σε διετές πρόγραμμα εξυγίανσης.

Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα κινητικότητας απαιτεί επιπλέον 12.500 διαθεσιμότητες και περίπου 1.500 επιπλέον απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους ενώ, πάντοτε, ανοικτό παραμένει το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού, της ανάγκης δηλαδή λήψης πρόσθετων μέτρων για το 2014.

Τους κυβερνητικούς χειρισμούς δυσχεραίνει και η στάση των πιστωτών. Κορυφαίοι αξιωματούχοι της Κομισιόν διεμήνυαν το βράδυ της Τετάρτης ότι ο χρόνος επιστροφής των ελεγκτών της τρόικας στην Αθήνα δεν έχει οριστικοποιηθεί καθώς η ελληνική πλευρά παραμένει ασυνεπής σε πολλές από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Βελτιώσεις στον φόρο ακινήτων μπορούν να γίνουν!

Ποιοι δικαιούνται έκπτωση για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Ψάχνουν τρόπο να μεταθέσουν τα μέτρα μετά τις ευρωεκλογές

Έρχονται νέες 1.270 απολύσεις στο Δημόσιο μέσα στους επόμενους 2 μήνες