ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλεκτρονική περιβαλλοντική αδειοδότηση προωθεί το ΥΠΕΚΑ

Ηλεκτρονική περιβαλλοντική αδειοδότηση προωθεί το ΥΠΕΚΑ

Oδηγίες ώστε να τεθεί έως το τέλος του 2013 σε πιλοτική εφαρμογή η ηλεκτρονική (web) περιβαλλοντική αδειοδότηση, δόθηκαν σήμερα σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, ενώ ταυτόχρονα, εξετάστηκε ο σχεδιασμός, οι παράμετροι και το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης και λειτουργίας της.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, σκοπός είναι να φιλοξενηθεί η διαδικασία καταγραφής και παρακολούθησης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και ταυτόχρονα να εξυπηρετηθεί η ανάγκη ενημέρωσης και πρόσβασης των πολιτών και των επιχειρήσεων σε έγκυρη και αξιόπιστη πληροφορία, καθώς η παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης για επενδύσεις.

Με την υλοποίηση της ηλεκτρονικής περιβαλλοντικής αδειοδότησης, στόχος του υπουργείου είναι να επιτευχθεί η απόλυτη διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες, με την παρακολούθηση και τον εκτενή έλεγχο σε όλα τα βήματα της αδειοδότησης, αλλά και να διευκολύνονται στην πράξη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Σημειώνεται τέλος, ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, που έχει αναπτυχθεί πιλοτικά στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος της Ε.Ε.