ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορκίδης: Εάν κάνουμε την Κυριακή καθημερινή θα χάσουμε

Κορκίδης: Εάν κάνουμε την Κυριακή καθημερινή θα χάσουμε

Την εκτίμηση πως εάν η λειτουργία των καταστημάτων επεκταθεί σε 52 Κυριακές, αντί για τις νομοθετημένες επτά, «δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα» το μέτρο, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

«Εάν κάνουμε την Κυριακή καθημερινή θα χάσουμε», τόνισε ο κ. Κορκίδης σημειώνοντας πως περίπου το 33% των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα και το 50% των καταστημάτων της Αττικής λειτούργησε χθες Κυριακή, στο πλαίσιο σχετικής της πρωτοβουλίας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), η αγορά «έδειξε ποιες περιοχές και ποιες αγορές» έχει νόημα να λειτουργούν τις Κυριακές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κορκίδης ανέφερε ως παραδείγματα πετυχημένων αγορών την Αθήνα, τη Γλυφάδα και τη Θεσσαλονίκη.

«Κρατάμε μία θετική εικόνα, ένα θετικό κλίμα, που χρειάζεται η αγορά», σημείωσε ο κ. Κορκίδης, προσθέτοντας ωστόσο πως, βάσει των έως τώρα στοιχείων, ο μεγαλύτερος τζίρος στο πλαίσιο της τρέχουσας νέας εκπτωτικής περιόδου έγινε το Σάββατο.

Στον αντίποδα, για ένα μέτρο που «κατέρρευσε» και «απέτυχε» πανελλαδικά έκανε λόγο, μιλώντας στο σταθμό μας, ο Θάνος Βασιλόπουλος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

«Ούτε τζίρος υπήρχε, οι εμπορικοί σύλλογοι αντέδρασαν και ήταν κλειστοί», συνέχισε ο κ. Βασιλόπουλος τονίζοντας ότι υπήρξαν απλά «εντυπώσεις» που «παίχτηκαν στην Ερμού, στο Κολωνάκι, τη Γλυφάδα και το κέντρο της Θεσσαλονίκης».