ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξουλίδου:Πράξη ασέβειας προς τη Δικαιοσύνη η αντίδραση Αρβανιτόπουλου

Ξουλίδου:Πράξη ασέβειας προς τη Δικαιοσύνη η αντίδραση Αρβανιτόπουλου

Σε «αιχμηρή» δήλωση προχώρησε η βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κα Σταυρούλα Ξουλίδου για την εκ νέου ένταξη σε διαθεσιμότητα των δικαιωθέντων εκπαιδευτικών της τεχνικής εκπαίδευσης.

«Πράξη ασέβειας προς την ελληνική Δικαιοσύνη και εμπαιγμό προς τους πολίτες αποτελεί η νέα διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Παιδείας, που θέτει εκ νέου σε διαθεσιμότητα τους εκπαιδευτικούς, που δικαιώθηκαν από το δικαστήριο».

«Ο Υπουργός Παιδείας με τη νέα διαπιστωτική πράξη, που εξέδωσε στις 30 Οκτωβρίου 2013, καταργεί την αντίστοιχη προγενέστερη, με την οποία 1.992 εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και 50 ειδικότητες της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης καταργήθηκαν.

Οι εκπαιδευτικοί, που θίγονταν, προσέφυγαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν. Αντί, όμως ο Υπουργός να σεβαστεί, όπως θα όφειλε, τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης, ενεργώντας ως δέσμιος των μνημονιακών δεσμεύσεων και με αλαζονικό και προκλητικό τρόπο τους θέτει ξανά στη διαθεσιμότητα, αδιαφορώντας για τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης.

Ο Υπουργός Παιδείας επιβεβαιώνει καθημερινά με τις ενέργειές του ότι είναι πειθήνιο όργανο των εντολοδόχων του και μοναδικός του σκοπός είναι η εξυπηρέτηση των μνημονιακών και ιδιωτικών συμφερόντων. Η δημόσια εκπαίδευση στην Ελλάδα πεθαίνει».