ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπούλιας: Η Ελλάδα στηρίζει τις ενταξιακές προσπάθειες της Αλβανίας

Παπούλιας: Η Ελλάδα στηρίζει τις ενταξιακές προσπάθειες της Αλβανίας

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα η συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με τον δήμαρχο Τιράνων και πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπάσα.

Ο κ. Μπάσα εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση αυτή με τον κ. Παπούλια, τον οποίο και ευχαρίστησε για τη συμβολή του στη σύσφιξη τον ελληνοαλβανικών σχέσεων και στη φιλία μεταξύ των δύο λαών.

Οι δύο πολιτικοί επεσήμαναν τη σημασία της περαιτέρω ανάπτυξης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας υπό τη νέα προοπτική και τις νέες ευκαιρίες που απορρέουν από τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα, ειδικά με την υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου TAP.

Ο κ. Παπούλιας από την πλευρά του επανέλαβε τη βούληση της Ελλάδας να διαδραματίσει ενεργό ρόλο και να στηρίξει τις ενταξιακές προσπάθειες της Αλβανίας, ιδιαίτερα κατά την επερχόμενη προεδρία της ΕΕ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επισκέφθηκε το μνημείο της Μητέρας Αλβανίας στο κοιμητήριο των Μαρτύρων του Έθνους, όπου κατέθεσε στεφάνι.

Ο κ. Παπούλιας θα μεταβεί στην Κλεισούρα, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο κοιμητήριο των Ελλήνων πεσόντων του έπους του '40 και, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα επισκεφθεί και περιοχές όπου ζει η ελληνική μειονότητα και έπειτα θα του απονεμηθεί ο τίτλος του "επίτιμου δημότη" του Αργυροκάστρου.