ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει ο Εισαγγελέας για την ποινή φυλάκισης στον Μαντέλη

Επιμένει ο Εισαγγελέας για την ποινή φυλάκισης στον Μαντέλη

Πρόταση να παραμείνει η ποινή της τριετούς φυλάκισης στον Τάσο Μαντέλη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες κατέθεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Ειδικότερα, ο κ. Πλιώτας πρότεινε σήμερα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να απορριφθεί η αίτηση του πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη, με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου Αθηνών που του επέβαλε τριετή φυλάκιση με τριετή αναστολή για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες το διάστημα που είχε πάρει ως χορηγία από τη Siemens το ποσό των 450.000 μάρκων.

Στην πρότασή του, ο Αντεισαγγελέας υποστήριξε ότι η απόφαση του Εφετείου Αθηνών έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και ότι δεν παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας, ούτε τον κανόνα της δίκαιης δίκης.

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής, ο Τάσος Μαντέλης τον Μάιο του 2010 κατέθεσε ότι ήταν αποδέκτης δύο εμβασμάτων ύψους 200.000 και 250.000 μάρκων σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, οι οποίοι είχαν ανοιχθεί στο όνομα του κουμπάρου του Γιώργου Τσουγγράνη με τον κωδικό «A. Rocos» και το επίμαχο ποσό ήταν προεκλογική χορηγία της Siemens.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Διαβάστε επίσης:

Σειρά για τους Μαντέλη, Παπαντωνίου και Καρχιμάκη

Στο εδώλιο και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης

«Τα χρήματα από τις μίζες είναι πολύ περισσότερα από τα 57 εκατ. ευρώ»

«Για τις μίζες στα εξοπλιστικά κάθε Έλληνας χρεώθηκε με 60.000 ευρώ!»

«Χειρότερη και από του Άκη η σύμβαση του Γιάννου για τα υποβρύχια»

Οι «ανοιχτοί λογαριασμοί» του Γιάννου με τη Δικαιοσύνη