ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκυλακάκης: Μέτρα θα ληφθούν και αυτά θα είναι δημοσιονομικά!

Σκυλακάκης: Μέτρα θα ληφθούν και αυτά θα είναι δημοσιονομικά!

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι υπάρχει ένα δημοσιονομικό κενό, με την έννοια ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κάνει ένα ύψος δαπανών, για το οποίο οι φόροι δεν επαρκούν να το καλύψουν», ανέφερε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πρόεδρος της «Δράσης» Θόδωρος Σκυλακάκης.

«Επομένως, κάποιου είδους μέτρα θα ληφθούν και αυτά θα είναι δημοσιονομικά. Οριζόντια ή κάθετα, είναι μια εφεύρεση πρόσφατη...».

Για το κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη σχετικά με την Ελλάδα

«Σε χώρες του Βορρά, υπάρχει μια αντίληψη να μην μιλούν για την Ελλάδα. Μου λένε φίλοι από εκεί, ότι όποτε μιλούν με την Ελλάδα, ανεβαίνουν οι ευρωσκεπτικιστές. Και βλέπουμε ότι δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης εκτός της τρόικα. Μόνο με αυτήν συνομιλεί η κυβέρνηση».

Για την εκδήλωση της Νέας Ευρώπης

«Οι ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι ανήκουν στο Κέντρο. Κάθονται μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών και των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο. Εδώ, στην Ελλάδα, μάλλον έχουμε ξεχάσει την έννοια του Κέντρου, λόγω της πόλωσης μεταξύ των μεγάλων κομμάτων. Τώρα που δεν υπάρχει πόλωση μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, υπάρχει μια δυνατότητα να ξανασυζητήσουμε για την έννοια του φιλελεύθερου Κέντρου. Σχηματισμών, δηλαδή, που είναι φιλελεύθεροι από πλευράς κοινωνικών δικαιωμάτων, αλλά και της οικονομίας. Τουλάχιστον στις ευρωεκλογές, αυτός ο χώρος θα κατέβει ενιαίος. Θα υπάρχει η δυνατότητα της επιλογής του φιλελεύθερου χώρου στην Ευρώπη και του υποψηφίου για την προεδρία της Κομισιόν. Πιστεύω ότι αυτό το ψηφοδέλτιο θα αποτελέσει έναν εναλλακτικό ρόλο, έναν εναλλακτικό πόλο στην ελληνική πολιτική ζωή, που έως τώρα είναι μάλλον φτωχή από πλευράς κεντρώων σχηματισμών».