ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώτης Κουβέλης: Τον γιαούρτωσε ο Λυκούδης!

Φώτης Κουβέλης: Τον γιαούρτωσε ο Λυκούδης!

Ξένος στο κόμμα του τείνει να γίνει ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» κ. Φώτης Κουβέλης.


Οι εσωτερικές έριδες μελών της ΔΗΜ.ΑΡ. και το κλίμα εσωστρέφειας που ταλαιπωρεί το κόμμα εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ημίμετρα ή με παίγνια πολιτικής επιβίωσης σε τεντωμένο σχοινί.

Δυστυχώς, για μια φορά ακόμα ο κ. Φώτης Κουβέλης κατέστησε τον εαυτό του θεατή των εξελίξεων μέσα στο κόμμα του.

Το γεγονός ότι ο γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Σπύρος Λυκούδης καταψήφισε τις πολιτικές θέσεις για το 2ο συνέδριο του κόμματος αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου. Από τον Ιούνιο οι σχέσεις των παλιών συντρόφων έχουν δοκιμαστεί αρκετά. Ωστόσο, ο κ. Κουβέλης δεν φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα των ισορροπιών.

Ο κ. Λυκούδης διαφώνησε από την αρχή με την αποχώρηση της ΔΗΜ.ΑΡ. από την κυβέρνηση και τώρα με τις πολιτικές θέσεις που προωθεί ο πρόεδρος, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς παρασκηνιακών γεγονότων που έπρεπε να έχει προλάβει ο κ. Κουβέλης.

Μόνο την εβδομάδα που πέρασε, στα πηγαδάκια της Βουλής ακούστηκε ότι δύο βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι έτοιμοι να στηρίξουν κάθε νομοθετική πρωτοβουλία της συγκυβέρνησης. Κάποιοι μάλιστα δείχνουν τον κ. Λυκούδη ως τον έναν από τους δύο.

Επίσης, στο «Κίνημα της γουρουνοπούλας» του κ. Κ. Σκανδαλίδη συμμετείχαν άλλοι δύο βουλευτές, οι κ.κ. Κ. Μάρκου και Γ. Αμοιρίδης. Τυχαίο; Δεν νομίζω...

Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ

Ο κ. Φώτης Κουβέλης είπε: «Το κόμμα μας πορεύεται προς το συνέδριό μας χωρίς εσωστρέφεια, με σταθερή την πολιτική μας παρουσία στα προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας».

Στο τέλος των διαδικασιών οι θέσεις που εισηγήθηκε η Επιτροπή Θέσεων του κόμματος ψηφίστηκαν από 76 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ λευκό ψήφισαν 24 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Τι είπατε περί εσωστρέφειας;

Πάντως, ο κ. Σπύρος Λυκούδης εισέπραξε την κριτική των συντρόφων του. Τον κατηγόρησαν ότι αποδομεί την πολιτική που ακολουθεί ο κ. Κουβέλης ενώ τού χρεώνουν την αποχώρηση των κ.κ. Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά.

Στο στόχαστρο της εσωκομματικής κριτικής βρέθηκαν και οι συμμετέχοντες στην κίνηση των «58». Μάλιστα, κάποιος σχολίασε δεικτικά: «Μα την... Μπίστη μου»!

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB