ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοφιλοπούλου: Δεν προσανατολιζόμαστε σε λύσεις τύπου ΕΡΤ

Χριστοφιλοπούλου: Δεν προσανατολιζόμαστε σε λύσεις τύπου ΕΡΤ

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα μίλησε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, γνωστοποιώντας ότι η συνάντηση με τους επικεφαλής των δανειστών είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή.

«Η τρόικα θα επισκεφθεί το υπουργείο την Παρασκευή. Η πραγματικότητα είναι ότι το μέτρο της κινητικότητας αφορά το 4% των δημοσίων υπαλλήλων», υποστήριξε η υφυπουργός.

Μιλώντας στο MEGA, η κυρία Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «από τον Ιούλιο που αναλάβαμε έχουμε ολοκληρώσει το λεγόμενο κύμα της κινητικότητας». Ανέφερε ότι «Έχουμε ήδη τις πρώτες επανατοποθετήσεις των δημοτικών αστυνομικών». Πρόσθεσε ότι «αυτή η υποχρέωση μιλά για 4.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2013 και άλλες 11.000 απολύσεις μέχρι το 2014».

Επίσης, σημείωσε ότι το μέτρο αυτό έχει χαρακτήρα ανανέωσης. «Έξω που μας παρακολουθούν είναι 11.000 άνθρωποι που έχουν περάσει από εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Θα μπουν άνθρωποι που έχουν δώσει εξετάσεις», ανέφερε.

Και τόνισε ότι «Έχουν επισπευστεί οι διαδικασίες των πειθαρχικών. Είμαστε αρκετά φειδωλοί στις εκτιμήσεις μας. Τα πλαστά φτάνουν το 4% με 5%».

Ανέφερε πάντως ότι «και η ατιμωρησία έβλαπτε τα συμφέροντα του Δημοσίου».

Η κυρία Χριστοφιλοπούλου υποστήριξε ότι στόχος τους είναι και η συγχώνευση διαφόρων οργανισμών, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν προσανατολιζόμαστε σε ξαφνικούς θανάτους οργανισμών τύπου ΕΡΤ».