ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Σαμαρά για τα υποβρύχια

Νέα επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Σαμαρά για τα υποβρύχια

Νέα επίθεση κατά του Πρωθυπουργού για το θέμα των υποβρυχίων και τον ρόλο του κ. Βενιζέλου εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του υπεύθυνου του τομέα Άμυνας, Θ. Δρίτσα.

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Σαμαρά σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Δρίτσας κατηγορεί τον πρωθυπουργό για «ψευδείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς».

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Σαμαρά ότι «για τα υποβρύχια έγινε προανακριτική και εξεταστική το 2011» και «δεν βρήκαν τίποτα» για τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Δρίτσας σημειώνει πως «με συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ προανακριτική έγινε μόνο για τον Τσοχατζόπουλο κατά παράβαση της εισαγγελικής παραγγελίας», ενώ «εξεταστική δεν έγινε ποτέ».

«Με αρχιτέκτονα τότε τον κ. Βενιζέλο τροποποιήθηκε το άρθρο 31Β του Κανονισμού της Βουλής και η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων ανέλαβε αρμοδιότητες ''συλλογής πληροφοριών και εγγράφων, όπως και κλήσης και εξέτασης προσώπων'' και εξέτασε δεσμευτικά μόνο την περίοδο κατά την οποία διαδοχικά Υπουργοί Εθνικής Άμυνας ήταν οι κκ. Γ. Παπαντωνίου, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εξαιρώντας παρά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο την περίοδο Τσοχατζόπουλου, όσο και την περίοδο Βενιζέλου. Ο ισχυρισμός λοιπόν ότι … ''δεν του βρήκαν τίποτα'' προβάλλεται για να θολώσει τα νερά», υποστηρίζει.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, για την οποία επίσης ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι έγινε εξεταστική και δεν βρήκα τίποτε για τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Δρίτσας υπογραμμίζει ότι «πάλι με συμπαιγνία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ η έρευνα περιορίστηκε μόνο στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου».

«Η αλήθεια λοιπόν δεν είναι ότι ''δεν βρήκαν τίποτα'', αλλά με την σύμφωνη γνώμη των βουλευτών της ΝΔ δεν έψαξαν για να βρουν, αγνοώντας τις ενδείξεις», επισημαίνει και τονίζει ότι «ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανένα παρά μόνο τον εαυτό του».

«Αλλά πίσω από το δάχτυλό του δεν μπορεί να κρυφτεί. Δεν είναι δα και τόσο ανύπαρκτος. Τελικά δεν του φτάνουν αυτά, αλλά πετάει και τη λάσπη», προσθέτει.

Στην ερώτηση του Πρωθυπουργού «αυτοί που τότε ήταν με τον Τσοχατζόπουλο, σήμερα σε ποιο κόμμα βρίσκονται;», ο υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Μα όλοι ξέρουν ότι ο μεν Βενιζέλος κάλυπτε για χρόνια πλήρως τον Τσοχατζόπουλο, τα δε υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα με τις βαριές κατηγορίες εναντίον του κ. Βενιζέλου για τα υποβρύχια, τέτοιες που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αποτολμήσει».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Δρίτσας απευθύνει με τη σειρά στον Πρωθυπουργό τα εξής ερωτήματα :

«Ποιο σημερινό στέλεχος της Κυβέρνησης υπήρξε συναρμόδιος με τον Άκη Τσοχατζόπουλο Υπουργός σε θέματα που αφορούσαν και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά τα έτη 1999 και 2000;

Ξεχνά ο Πρωθυπουργός την υπόσχεσή του ότι το ζήτημα των υποβρυχίων θα έχει λυθεί μέχρι 31.12.2012;».