ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυσύνθετη η στρατηγική της ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Πολυσύνθετη η στρατηγική της ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Φωτιά έχουν πάρει τα πολιτικά επιτελεία των κομμάτων ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών που έχουν στρατηγική σημασία μια και θα καθορίσουν το ισοζύγιο πολιτικών δυνάμεων για τα επόμενα χρόνια.


Ειδικά μάλιστα σε μία περίοδο που τα κόμματα δεν έχουν την εκλογική απήχηση προηγούμενων δεκαετιών, οι φίλιες δυνάμεις στους δήμους των μεγάλων πόλεων και κυρίως στις περιφέρειες μπορούν να αποβούν καθοριστικές ακόμα και για την επιβίωση αυτών των κομμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται να διαμορφώνεται μία στρατηγική στη ΝΔ για την υποστήριξη υποψηφιοτήτων που θα έχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά: αυτοδιοικητική ή -το λιγότερο- διακριτή επαγγελματική εμπειρία και σχετικά νέα ηλικία.

Αυτή μάλιστα η στρατηγική φαίνεται να γίνεται κανόνας για τις μεγάλες περιφέρειες που είχε απωλέσει η ΝΔ (Περιφέρεια Αττικής, Πελοπόννησος, Ν.Αιγαίο) και εμφανίζει σοβαρές πιθανότητες επικράτησης στις επερχόμενες εκλογές.

Συγκεκριμένα φέρονται να προκρίνονται για την πρώτη, ο 45χρονος Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, για τη δεύτερη ο 45χρονος δήμαρχος Χαιδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας και για την τρίτη ο 45χρονος και για πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος μεγάλων εταιρειών επικοινωνίας Γιάννης Παππάς.

Το παζλ συμπληρώνεται και από τον 35χρονο Δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη που έχει προταθεί για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Προβληματισμοί στο Μαξίμου από κυλιόμενες δημοσκοπήσεις...

Το ΠΑΣΟΚ παζαρεύει με το Μαξίμου 4 περιφέρειες