ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στην Βουλή για την έφοδο των ΜΑΤ στην ΕΡΤ

Κόντρα στην Βουλή για την έφοδο των ΜΑΤ στην ΕΡΤ

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η ένταση για την έφοδο των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Τους τόνους της κριτικής ανέβασε με την έναρξη σχεδόν της συνεδρίασης ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης. «Έκτακτα μέτρα περιστολής της δημοκρατίας δεν θα περάσουν και πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας», είπε, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι έχει μετατραπεί σε γρανάζι αυτής της άθλιας πολιτικής.

Στο Ν. Βούτση απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος που τόνισε ότι το κτίριο της Αγίας Παρασκευής ανήκει σε όλους τους Έλληνες και όχι στους 10-12 που είχαν παραμείνει σε αυτό. «Η ενέργεια αποκαθιστά την λειτουργία της ΔΤ και πρόσθεσε ότι οι βουλευτές μπορεί να έχουν δικαίωμα να μπουν στο κτίριο, αλλά όμως δεν είχαν κανέναν λόγο να είναι εκεί. «Να κάνουν τι;», διερωτήθηκε.

Την εισβολή των ΜΑΤ κατήγγειλε και το ΚΚΕ. «Της νύχτας τα καμώματα είναι η κλιμάκωση της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης», ανέφερε ο Ν. Καραθανασόπουλος, ενώ για κατάντημα μίλησε ο Β. Καπερνάρος από τους ΑΝΕΛ. «Οι αλυσίδες στην ΕΡΤ με την χειροπέδα κάνει το γύρο του κόσμου και θίγει την αξιοπρέπεια του Έλληνα», τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου να λέει το πρωί πως δεν είχε εικόνα.

Στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν όλο αυτό το διάστημα για να εξευρεθεί μια λύση και να εκτονωθεί η κατάσταση αναφέρθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι η κριτική που μπορεί να γίνει στην κυβέρνηση είναι ότι δεν εφάρμοσε νωρίτερα το νόμο και δεν απομάκρυνε αυτούς που την κατέλαβαν παράνομα.

«Η τελική επιτυχία του κυβερνητικού εγχειρήματος θα κριθεί από τον τρόπο που θα λειτουργήσει η νέα τηλεόραση, στόχος να έχουμε τηλεόραση που θα σέβεται τα χρήματα του φορολογούμενου με λιγότερο προσωπικό καλύτερες υπηρεσίες και δίχως κομματική ταυτότητα, για να μπορέσουμε να φτάσουμε νωρίτερα στο στόχο, έπρεπε να γίνει αυτό που έγινε σήμερα που ενδεχομένως θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα», ανέφερε.

Στις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για πράξη πολιτικής αποσταθεροποίησης, αλλα και των υπολοίπων κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης. «Η αξιωματική αντιπολίτευση αντιδρά κάθε φορά που επιβάλλεται η νομιμότητα, έχουμε ψηφίσει νόμο για την νέα ΔΤ, διαφωνείτε, σεβαστό, αλλά η Βουλή έχει αποφασίσει», είπε και απαντώντας στος καταγγελίες του Ν. Βούτση ότι δεν επιτράπηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πλησιάσουν στο ραδιομέγαρο, είπε: «Για φανταστείτε απέναντι στους 5-6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ήταν άλλοι τόσοι της ΝΔ που έχουν άλλη άποψη! Πως θα το λύναμε το ζήτημα; Όπως το λύνουν άλλοι που βρίσκονται στην αίθουσα; Ο ρόλος του βουλευτή είναι άλλος όχι στο πεζοδρόμιο να εφαρμόζει την νομιμότητα». Ο Μ. Βορίδης ανέφερε μάλιστα, ότι υπαρχει κόσμος και εργαζόμενοι που περιμένουν αποζημιώσεις και δεν μπορούν να τις πάρουν γιατί το λογιστήριο είναι υπό κατάληψη και γιατί «οι φίλοι σας κρατούν τα λογιστικά βιβλία».

«Ευχόμαστε το σημερινό να είναι το τελευταίο λάθος μιας αλυσίδας λαθών που ξεκίνησε με το κλείσιμο της ΕΡΤ», είπε εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ ο Ν. Τσούκαλης , καλώντας τον πρωθυπουργό να παραδεχθεί το λάθος με το λουκέτο στην ΕΡΤ και όλοι μαζί να διαχειριστούν την κατάσταση, ώστε οι συνέπειες να είναι πιο ήπιες».

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα μέτρα που έρχονται, μίλησε ο Αρτ. Ματθαιόπουλος από τη Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΤ: Με εντολή Δένδια η επέμβαση – Ενήμεροι Σαμαράς – Βενιζέλος

ΕΡΤ: Αστυνομική επέμβαση παρουσία εισαγγελέα στο Ραδιομέγαρο

ΕΡΤ: Ελεύθεροι οι 4 προσαχθέντες

Βίντεο: Τα τελευταία λεπτά της ΕΡΑ μετά την επέμβαση των ΜΑΤ

ΕΡΤ: Πέρασαν το μπλόκο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Βίντεο: Η είσοδος των ΜΑΤ στην ΕΡΤ

Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανανοίξει την ΕΡΤ (vid)

Κωνσταντοπούλου: Ενέργεια εκτροπής από την κυβέρνηση

Κεδίκογλου για ΕΡΤ: Έγινε αποκατάσταση της νομιμότητας

Στρατούλης: Πραξικοπηματική ενέργεια η επέμβαση στην ΕΡΤ (vid)