ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καπερνάρος: Αυτά που κάνουν θυμίζουν τανκς και Πολυτεχνείο!

Καπερνάρος: Αυτά που κάνουν θυμίζουν τανκς και Πολυτεχνείο!

Η επέμβαση στην ΕΡΤ τα ξημερώματα, χαρακτηρίζεται από έλλειψη νομιμότητας, όπως και το αρχικό κλείσιμό της, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος.

«Δεν υπήρξε ποτέ νομιμότητα όσον αφορά το θέμα της ΕΡΤ. Η νομιμότητα σταμάτησε να υπάρχει όταν έπεσε το μαύρο στο Ραδιομέγαρο. Αυτό δεν έγινε με καμία δικαστική απόφαση και με καμία πράξη που εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής. Έγινε με μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που, σημειώτεον, σύμφωνα με το άρ. 44 του Συντάγματος εκδίδονται μόνο σε ακραίες και κατεπείγουσες περιπτώσεις, π.χ. θεομηνίες, καταστροφές κ.ά. Επιπλέον, δεν ήρθε ποτέ προς κύρωση από την Ολομέλεια.

Εξάλλου, όταν προσέφυγαν οι εργαζόμενοι στο δικαστήριο με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, ο κ. Μενουδάκος από το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε πει ότι «ναι σας δίνω ένα εύλογο χρονικό διάστημα τριών μηνών, για να φτιάξετε ό,τι είναι να φτιάξετε» και το ανέθεσε στους υπουργούς Οικονομικών και Τύπου, Γ. Στουρνάρα και Σίμο Κεδίκογλου, ώστε να γίνει η καινούργια, με οποιαδήποτε επωνυμία, ΕΡΤ. Αυτό, όμως, όπως επισήμανε ο κ. Μενουδάκος, «θα γίνει με την προϋπόθεση ότι ως μοναδικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα εξασφαλίζει τη μόρφωση, την ψυχαγωγία και την ενημέρωση του ελληνικού λαού και της Ομογένειας».

Έως τότε, έπρεπε να υπάρχει συνεχής ροή, δηλ. να λειτουργεί η ΕΡΤ και παράλληλα να δημιουργηθεί το νέο τηλεοπτικό σχήμα. Όμως, αυτό ποτέ δεν έγινε, έπεσε το μαύρο και οι συμπολίτες μας στην παραμεθόριο και τη νησιωτική Ελλάδα δεν ενημερώνονταν. Και σήμερα, με αυτόν τον τρόπο, σε στυλ κομάντος και με το συμβολικό πρόσωπο ενός εισαγγελέα επενέβησαν στην ΕΡΤ, ενώ δεν είχε ενημερωθεί κανένας βουλευτής, όλοι κοιμόντουσαν στην κυριολεξία.

Με εντολή πρωθυπουργού και τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Βενιζέλου, ο οποίος παλαιότερα διατεινόνταν τα τελείως αντίθετα, όπως όλοι θυμόμαστε. Αυτά σήμερα ξεχάστηκαν και έγινε αυτού του είδους η επέμβαση στην ΕΡΤ, με χειροπέδες και αλυσίδες, στην είσοδό της, εικόνα που παραπέμπει σε άλλες εποχές, του τανκς στο Πολυτεχνείο, κατέληξε ο κ. Καπερνάρος».

Διαβάστε επίσης: