ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σύστημα Σημίτη υπηρετεί τα γερμανικά συμφέροντα

Το σύστημα Σημίτη υπηρετεί τα γερμανικά συμφέροντα

Το γεγονός ότι ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έσπευσε να δηλώσει με θράσος ότι «δεν είναι τώρα η ώρα για πολιτική διαπραγμάτευση», κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν. Είναι γνωστό ότι ο Σημίτης ήταν και παραμένει ο άνθρωπος των Γερμανών στην Ελλάδα.

Οι τοποθετήσεις του εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο συχνά τα γερμανικά συμφέροντα, και στην προκειμένη περίπτωση η συγκεκριμένη δήλωση άλειψε βούτυρο στο ψωμί των Γερμανών που κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να διαλύσουν κάθε ελληνική προσπάθεια ένταξης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα σε ένα ευρύτερο πολιτικό και λιγότερο τεχνοκρατικό πλαίσιο.

Το όνομα του κ. Κώστα Σημίτη ως Πρωθυπουργού ταυτίστηκε περισσότερο από κάθε άλλον με τα οργανωμένα διαπλεκόμενα συμφέροντα την περίοδο 2000 - 2004 που έγιναν τέρατα στο όνομα του... «εκσυγχρονισμού».

Σήμερα, ο λόγος για τον οποίον εμφανίζεται δημόσια είναι πότε για να υποστηρίξει «μουχλιασμένες» πολιτικές πρωτοβουλίες- όπως αυτή της κίνησης των 58 ακαδημαϊκών- και πότε για να διευκολύνει τα γερμανικά συμφέροντα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι κανένα από τα ΜΜΕ της διαπλοκής δεν μπήκε στον κόπο να «κράξει» -έστω και με το γάντι- την απαράδεκτη δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού, περί «μη πολιτικής διαπραγμάτευσης».

Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Σημίτης έκανε την παρέμβαση αυτή σε μία στιγμή που η Ελλάδα πασχίζει για να πείσει τους Ευρωπαίους να δώσουν επιτέλους την αναγκαία πολιτική λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

Άραγε, ο κ. Σημίτης θα ομολογήσει ποτέ τι συμφέροντα εξυπηρετεί;

Δεν κρίνει ηθικά και πολιτικά σκόπιμο το για ποιο λόγο προβαίνει σε τέτοιες προβοκατόρικες δηλώσεις, που γεμίζουν με πολεμοφόδια την φαρέτρα των Γερμανών εις βάρος της χώρας μας;

Επιτέλους, ως πότε πια θα ανεχόμαστε δημόσια πρόσωπα που υπηρέτησαν κατά το παρελθόν σε ανώτατα αξιώματα στην Ελλάδα, όπως ο κ. Σημίτης, να παίζουν με τόσο απροκάλυπτο τρόπο τα δικά τους ιδιοτελή προσωπικά παιχνιδάκια;

Μην σας παραξενέψει αν- όπως λένε οι πληροφορίες- η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Α. Μέρκελ επικαλεστεί τις δηλώσεις του κ. Κ. Σημίτη απορρίπτοντας τις εκκλήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για πολιτική διαπραγμάτευση ουσίας με τους δανειστές μας.

Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB