ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Δεν υπάρχει πρόθεση για μείωση μισθών και συντάξεων (vid)

Βρούτσης: Δεν υπάρχει πρόθεση για μείωση μισθών και συντάξεων (vid)

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και συντάξεων παρείχε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

«Δεν είναι στις προθέσεις μας να μειώσουμε τις συντάξεις στα «ευγενή» ταμεία, διευκρίνισε, ο υπουργός.

Ο κ. Βρούτσης εξήγησε ότι από το νόμο Πετραλιά έχει προβλεφθεί να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος σε αυτά τα Ταμεία μέχρι το 2020, ωστόσο δεν αναφέρεται ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό. «Είναι στη δική μας επιλογή», σημείωσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε πρόσφατα από το υπουργείο, ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι πρόκειται για «μια μεγάλη μεταρρύθμιση», η οποία δεν έχει «καμία σχέση με την τρόικα».

Σε ό,τι αφορά το εφάπαξ, παραδέχθηκε ότι θα υπάρξει προς τα κάτω προσαρμογή για τους δημόσιους υπαλλήλους, ενώ δεν θα θιγεί το εφάπαξ των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Σχετικά με την αναμόρφωση του πλαισίου των ομαδικών απολύσεων, ο κ. Βρούτσης επανέλαβε ότι πράγματι συζητείται, επισημαίνοντας μάλιστα ότι είναι κάτι που «έπρεπε να το κάνουμε και μόνοι μας».

Ο υπουργός Εργασίας απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης για την εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών, τονίζοντας ότι «είναι η τελευταία ρύθμιση που βλέπει η χώρα».

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση, ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε πως «είναι ίσως μια από τις πιο εύκολες περιπτώσεις που θα αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση» και δήλωσε βέβαιος ότι «η κατάληξη θα είναι θετική για την κυβέρνηση, θα τη δυναμώσει».