ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άκης, Γιάννος και Βενιζέλος απειλούν τη συγκυβέρνηση

Άκης, Γιάννος και Βενιζέλος απειλούν τη συγκυβέρνηση

Την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούσαν να ετοιμάσουν τα χαρτιά τους για την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, ένα ακόμα γραμμάτιο από το παρελθόν εμφανίστηκε.

Η επίκουρη εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου, ζήτησε από τον οικονομικό εισαγγελέα, την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος κατά του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου για φοροδιαφυγή κατ'εξακολούθηση σε βαθμό πλημελλήματος, ενώ σε βαθμό κακουργήματος για τη σύζυγό του. Τα στοιχεία εντοπίστηκαν μέσω της έρευνας που ξεκίνησε για τη λίστα Λαγκάρντ σε τράπεζα της Ελβετίας, γεγονός που προκαλεί έναν ακόμα πονοκέφαλο για τη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς έχουν κατά καιρούς βρεθεί πολλά στελέχη της στο στόχαστρο, προεξάρχοντος του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η είδηση αν και αναμενόμενη, προκάλεσε νέους πονοκεφάλους στο ΠΑΣΟΚ, μιας και όπως εκτιμούν συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, το παρελθόν δείχνει να μην αφήνει σε ησυχία τη σημερινή ηγεσία. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πάντως, δείχνει πως έχει αντιληφθεί, ότι για το ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα του είναι ο αδύναμος κρίκος της συγκυβέρνησης και για το λόγο αυτό θα δεχθεί πολλές επιθέσεις στο επόμενο διάστημα. Ας μην ξεχνάμε και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για το θέμα των υποβρυχίων, το οποίο στοχεύει ευθέως τον αρχηγό του Κινήματος, καθώς ήταν αυτός που χειρίστηκε τη σύμβαση παραχώρησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Κι αν λόγω της πρότασης μομφής η κατάθεση του αιτήματος αναβλήθηκε, στην Κουμουνδούρου δείχνουν διατεθειμένοι να την επαναφέρουν το επόμενο διάστημα.

Με την κυβερνητική πλειοψηφία να είναι ισχνή, το ΠΑΣΟΚ αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη ρωγμή της συγκυβέρνησης, πάνω στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας επενδύει την αντικυβερνητική του ρητορεία, η τοποθέτηση στο κάδρο όμως του ίδιου του Βενιζέλου αλλά και η συνεχόμενη επαναφορά "φαντασμάτων" του παρελθόντος, τείνουν να θέσουν την είσοδο του κόμματος στην επόμενη Βουλή, δύσκολη.

Διαβάστε επίσης:

Φοροφυγάς ο Γ. Παπαντωνίου - Κατηγορείται για φοροδιαφυγή 3 εκατ. ευρώ

Στα «μαλακά» ο Γιάννος Παπαντωνίου

Σειρά για τους Μαντέλη, Παπαντωνίου και Καρχιμάκη

Ο Γιάννος την έκανε… κοπάνα στη Λατινική Αμερική