ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Δεν μπορείτε και γίνεστε επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία (vid)

Τσίπρας: Δεν μπορείτε και γίνεστε επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία (vid)

«Καλούμε την Βουλή των Ελλήνων να αποσύρει την εμπιστοσύνη της προς την κυβέρνηση», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην έναρξη της τοποθέτησής του επί της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή.


Ο κ. Τσίπρας συνέκρινε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα με το Κράχ του 1929 και την ηττημένη Γερμανία του Μεσοπολέμου, λέγοντας μάλιστα ότι ούτε τότε «δεν υπήρξε τόση καταστροφή συμπυκνωμένη, σε τόσο λίγο χρόνο».

«Η πολιτική σας έχει οδηγήσει τη χώρα σε μία ανείπωτη καταστροφή...και εσείς μας ρωτάτε για ποιο λόγο κάνουμε μομφή στην κυβέρνησή σας», τόνισε ο κ. Τσίπρας, απαντώντας ότι «κάνουμε μομφή γιατί αποτύχατε σχεδόν σε όλα».

«Όχι μόνο δεν διεκδικήσατε καλύτερη έκβαση για τη δανειακή σύμβαση αλλά διαρκώς με υποτακτική συμπεριφορά παίρνατε αποφάσεις για ακόμη σκληρότερα μέτρα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η βάρβαρη πολιτική θέλει και βάρβαρα μέσα» συνέχισε ο κ. Τσίπρας, ενώ αναφερόμενος στο κλείσιμο της ΕΡΤ, τόνισε «εξευτελίσατε την εικόνα της χώρας με το μαύρο στην ΕΡΤ» και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι κυβερνά με την βοήθεια των ΜΑΤ.

«Η δυσπιστία και η μομφή δεν είναι εδώ μέσα, είναι εκεί έξω, όπου χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως σκουπίδια», ανέφερε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Διαλύσατε την κοινωνία...Δεν έχετε κανένα σχέδιο εξόδου και πλέον δεν είναι μόνο ότι οι από κάτω δεν σας θέλουν. Αλλά και εσείς δεν μπορείτε. Δεν μπορείτε και όσο το συνειδητοποιείτε, γιατί το συνειδητοποιείτε ότι δεν μπορείτε, τόσο πιο επικίνδυνοι γίνεστε για την ίδια τη Δημοκρατία», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης:

Απ. Κακλαμάνης για την ΕΡΤ: 4.30 το πρωί δεν ήταν απαραίτητο (Video)

Αθανασίου: Να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν οι νόμοι ισχύουν για όλους (vid)

Στουρνάρας: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις διαρθρωτικές αλλαγές (Video)

Βρούτσης: Δεν θα παραχωρήσουμε το μονοπώλιο στο αίσθημα ευαισθησίας

Καράογλου:«Η Δημοκρατία δεν φοβάται τις μομφές. Η Ελλάδα αλλάζει»

Κριτική Κικίλια για την ΕΡΤ (Video)