ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον υπ. Παιδείας για την διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον υπ. Παιδείας για την διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ

Επίθεση κατά του υπουργού παιδείας εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει συγκεκριμένα ότι ένα σημαντικό γεγονός για την Ανώτατη Εκπαίδευση αποτελεί η χθεσινή απόφαση του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με την οποία αποδεικνύεται ότι ήταν αδύνατο να γίνει ηλεκτρονική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων των Ιδρυμάτων μέσα σε απεργία, χωρίς πρόσβαση στους προσωπικούς τους φακέλους. Ο υπουργός, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανάγκασε σε ασαφή και αναξιόπιστη διαδικασία απογραφής τους υπαλλήλους, μια διαδικασία που πλέον είναι «για τα σκουπίδια».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος είναι υπουργός της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που με τις ενέργειές του τελεί υπό διαθεσιμότητα, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι η εξέλιξη αυτή είναι η πολιτική και ηθική δικαίωση του αγώνα των απεργών, οι οποίοι υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπεια Δημόσιου Λειτουργού, όπως το Σύνταγμα ορίζει.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ «απαιτεί την άμεση διακοπή της των πειθαρχικών διώξεων των υπαλλήλων των δύο ιστορικών ιδρυμάτων του τόπου μας, του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ και την οριστική απόσυρση του μέτρου της διαθεσιμότητας. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να επανέλθει η ηρεμία στην ακαδημαϊκή κοινότητα και να λειτουργήσουν και πάλι τα Πανεπιστήμια».