ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Κοροϊδεύουν χοντρά τους αυτοαπασχολούμενους

Κουτσούμπας: Κοροϊδεύουν χοντρά τους αυτοαπασχολούμενους

«Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης είναι δρόμος συγκέντρωσης της παραγωγής, του εμπορίου και των υπηρεσιών, δρόμος που εξασφαλίζει και διαιωνίζει την αντικειμενική κυριαρχία των μονοπωλίων σε όλους τους τομείς της οικονομίας, γεγονός που αντικειμενικά οδηγεί στον εκτοπισμό των μικρών εμπόρων, της βιοτεχνίας και των ελεύθερων επαγγελματιών», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής στο ξενοδοχείο Τιτάνια, για τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Όσο και να προσπαθεί ο αυτοαπασχολούμενος, όσες ώρες και να δουλέψει, όσες ικανότητες και να διαθέτει, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να αντιστρέψει τις βασικές οικονομικές εξελίξεις. Σήμερα είναι αυταπάτη, ότι μπορεί να γίνει μεγαλοεπιχειρηματίας και να γλιτώσει από τη δύσκολη θέση. Τα περιορισμένα μέσα παραγωγής και κεφάλαια που διαθέτει δεν του προσφέρουν μια τέτοια προοπτική» είπε ο κ. Κουτσούμπας υπογραμμίζοντας ότι «κάθε πολιτική πρόταση που διακηρύσσει το αντίθετο είναι και ανεδαφική και αποπροσανατολιστική. Αυτοί που υπερασπίζονται τη, δήθεν, «ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας» σπέρνουν αυταπάτες, κοροϊδεύουν χοντρά τους αυτοαπασχολούμενους».

«Το ΚΚΕ προτείνει το μοναδικό ρεαλιστικό δρόμο που μπορεί να δώσει απάντηση στα σημερινά αδιέξοδα. Μόνο η λαϊκή εξουσία μπορεί να διαχειριστεί την κοινωνική εξέλιξη προς όφελος των σημερινών και των αυριανών αναγκών των αυτοαπασχολούμενων. Με σίγουρη δουλειά, ανθρώπινο ωράριο και συνθήκες εργασίας, με εισόδημα και κοινωνικές παροχές που ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες. Με δωρεάν υγεία και παιδεία, επαρκή χρόνο για ξεκούραση, κοινωνική ασφάλιση και τόσα άλλα, που σήμερα τα μονοπώλια θυσιάζουν στον βωμό της κερδοφορίας και της εκμετάλλευσης» είπε ο κ. Κουτσούμπας. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε το πλαίσιο πάλης που θέτουν οι κομμουνιστές στο συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολουμένων με τους εξής άξονες:

-Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων παλιών και νέων.

-Αφορολόγητο όριο στα επίπεδα των βασικών αναγκών κάθε λαϊκής οικογένειας.

-Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ ικανή να αναπληρώσει τα αποθεματικά που ληστεύτηκαν, ικανή να δώσει αξιοπρεπείς συντάξεις.

-Αποποινικοποίηση της αδυναμίας καταβολής των εισφορών των ασφαλισμένων.

-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους χωρίς περιορισμούς.

-Επίδομα ανεργίας και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους όσους αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους.

-Πάγωμα των χρεών και απαγόρευση των κατασχέσεων.

-Τα ελλείμματα να τα πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια που τα δημιούργησαν.

«Η εργατική λαϊκή εξουσία, αποδεσμεύοντας τη χώρα από την ΕΕ, μπορεί, με κεντρικό σχεδιασμό και κριτήριο τις διευρυνόμενες, υπαρκτές, κοινωνικές ανάγκες, στο έδαφος των κοινωνικοποιημένων συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, να βγάλει το λαό και τους αυτοαπασχολούμενους ειδικότερα, από τα βάσανα, να δώσει τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση» είπε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας, ότι «γι' αυτό σήμερα η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ δεν είναι μόνο επίκαιρη, αλλά παίρνει και το χαρακτήρα του επείγοντος».